Бившият председател на парламента и бивш депутат от Има такъв

...
Бившият председател на парламента и бивш депутат от Има такъв
Коментари Харесай

Ива Митева се връща в НС като директор на „Законодателна дейност и право на ЕС“

Бившият ръководител на Народното събрание и някогашен народен представител от „ ИТН “ Ива Митева още веднъж се завръща в Народното събрание като шеф на дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “, удостовери самата тя. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на активността на 48-то Народно заседание. Тогава Митева към този момент беше напуснала „ ИТН “, откакто партията не мина прага от 4% от гласовете на гласоподавателите за влизане в Народното събрание.

Завръщането на Митева в Народното събрание става с помощта на закона за държавния чиновник, в чиито заключителни разпореждания е записано, че държавен чиновник, който бъде определен за депутат, има право след преустановяване на пълномощията му да се върне на заеманата от него служба. В Изборния кодекс е посочено, че претендентите, които са на обществена служба, наложително би трябвало да употребяват заплатен или неплатен годишен отпуск за времето от регистрацията за изборите до оповестяването на резултатите, заяви „ Дневник “.

От януари 2020 година до момента Ива Митева е оглавявала дирекцията в промеждутъците от време, в които не е била народен представител, а по време на предизборните акции е била в неплатен отпуск. Сега тя още веднъж ще съветва народните представители за качеството на законодателството им.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР