Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ е натрупал 24 отсъствия

...
Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ е натрупал 24 отсъствия
Коментари Харесай

Пеевски извинил всички отсъствия на Карадайъ от НС

Бившият ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е натрупал 24 отсъствия от пленарни съвещания за месеците ноември и декември 2023 година Те обаче са били извинени " по уважителни аргументи " от ръководителя на парламентарната група на Движението - Делян Пеевски, както е написано в Правилника за работа на Народното събрание.

Справката е по поръчка на " Дневник " и е направена от деловодството на Народното събрание по Закона за достъп до публичната информация. Според наредбата депутат, на който се постанова да отсъства по уважителни аргументи от съвещание на Народното събрание или от съвещание на комисия, след координиране с ръководителя на парламентарната група, авансово уведомява ръководителя на Народното събрание, надлежно ръководителя на съответната комисия. Режимът е осведомителен, а не позволителен, прецизират от деловдоството на Народното събрание.

В уеб страницата на Народното събрание се пази регистър само с неизвинените отсъствия на депутатите. Според информацията в него Мустафа Карадайъ няма такива.

Депутатът от ДПС спря да идва на работа, незабавно откакто подаде оставка от председателското място в партията. Това стана на 7 ноември 2023 година - единствено два дни след втория тур на локалните избори. Още на идващия ден той бе отхвърлен от поста ръководител на парламентарната група, като остави Делян Пеевски единствен да управлява депутатите на придвижването. Не закъсня и освобождаването му от парламентарната комисия, в които участваше, с което дефинитивно напусна всички по-отговорни постове, които заемаше и остана редови народен представител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР