Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си

...
Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си
Коментари Харесай

Издъхна баба Гена, пребита от внука си - бившия полицай Иван Дачев

Бившият служител на реда Иван Дачев, който преби до гибел 95-годишната си баба на 14 декември, остава в ареста. Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 44-годишния пловдивчанин, който е наследник на дългогодишния кмет на Община " Марица " Запрян Дачев. 

Наблюдаващият прокурор Нено Димов е осведомен минути преди да стартира съвещанието, че дамата е умряла в болничното заведение. 

 Пловдивският предприемач, пребил брачната половинка си с тенис ракета, я насилвал от над 20 години Виж още

95-годишната Гена Кръстева беше призната в УМБАЛ " Свети Георги "  в извънредно тежко положение, в кома и с голям брой тежки контузии. Жената не е могла да се отбрани от нападението на внука си, тъй като е била неподвижна, на легло, а за нея се е грижел персонален помощник. Мъжът е живеел с баба си. След приложимост на алкохол я пребива и оставя в безпомощно положение. На идната заран е открита в локва кръв от дамата, която се е грижела за нея. Преди да бъде арестуван, Дачев беше разгласен за държавно търсене.

44-годишният мъж криеше лицето си, до момента в който правосъдната защита го конвоираше към правосъдната зала, където се гледа мярката му.

" Мисля, че може да се потвърди, че преди 6 месеца, когато отидох да пребивавам при баба ми, тя не се хранеше. След като заживях при нея тя прояде и стана по-адекватна. Счупената става ѝ е от 3 години и се е случвало до момента в който я мести гледачката да я изпуска, даже и пред мен се е случвало. Много скърбя за това. Моля за по-лека мярка, с цел да се грижа за детето ми. ", сподели пред магистратите обвиненият.

Искането му обаче не беше почетено от магистратите.

От прокуратурата желаеха най-тежката мярка - " задържане под стража ".

Прокурор Нено Димов показа информация, която демонстрира, че против подсъдимия има висящо произвеждане за хулиганска демонстрация. То е било спряно, тъй като проверяващите не са разкрили Иван Дачев на непрекъснатия му адрес.

" Деянието тогава е направил на обществено място, още веднъж в нетрезво положение. Потърпевши са сестра му и друга жена, на която е протегнал ръка физически ", разясни Димов.

Той уточни, че 95-годишната Гена Кръстева е била в безпомощно положение - обездвижена и не можела даже да се завърти без непозната помощ.

" Всичко това характеризира Иван Дачев като безотговорна и цинична персона, безусловно отказваща да съблюдава закона и морала ", съобщи прокурор Димов.

" Не искам да намесвате името ми. Той е на 44 година и всеки носи отговорност за дейностите си ", каза пък кметът на Община " Марица "  Запрян Дачев, който е шурей на пребитата до гибел стара жена.

Заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев разяснява пред Dir.bg, че обвиняването против 44-годишния Иван Дачев сигурно ще бъде преквалифицирано след гибелта на 95-годишната му баба .

В момента обаче държавното обвиняване би трябвало да реши по кое време тъкмо ще стане това - преди или откакто бъде подготвена съдебно-медицинската експертиза, която ще откри точната причина за гибелта на старата жена и причинно-следствената връзка с нанесения й побой.

Тъй като има настъпила гибел, най-вероятно делото против Иван Дечев ще бъде изпратено по подготвеност от Районната в Окръжната прокуратура в Пловдив, а обвиняването против сина на кмета на община " Марица " ще бъде преквалифицирано в причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. Максималното наказване, което може да получи по закон е 12 години затвор.

Вчера прокуратурата в Пловдив изнесе тревожни данни - единствено в границите на два дни 4 дами са станали жертви на домашно принуждение. Районният съд по-рано през днешния ден остави в ареста мъж, пребил брачната половинка си с тенис ракета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР