Бившият папа Бенедикт XVI е в съзнание и бодър,

...
Бившият папа Бенедикт XVI е  в съзнание и бодър,
Коментари Харесай

Ватикана: Папа Бенедикт е в тежко, но в стабилно състояние

Бившият папа Бенедикт XVI е " в схващане и жизнен ", само че към момента е в тежко, само че устойчиво положение, оповестиха от Ватикана.

В сряда папа Франциск предизвести, че 95-годишният му предходник е доста болен, и прикани всички да се молят за него, напомня Би Би Си.

В четвъртък Ватиканът съобщи, че някогашният папа " е съумял да си почине добре през миналата нощ ".

През 2013 година Бенедикт XVI стана първият водач на Католическата черква, който се отдръпна от поста си от 600 години насам, базирайки се на напредналата си възраст.
 Бившият папа Бенедикт е
Бившият папа Бенедикт е " доста болен "

Папа Франциск прикани за молебствия за своя предходник

Когато беше определен за папа през 2005 година на 78-годишна възраст, той си беше спечелил репутацията на консерватор в църковната теория .

Роден като Йозеф Ратцингер, той е първият немски папа от 1000 години насам, само че здравето му към този момент е влошено и в границите на осем години той взема решение, че към този момент не е в положение да извършва длъжността си както би трябвало.

След като папа Франциск предизвести света за влошеното здраве на своя предходник, Ватикана излезе с в началото изказване, в което удостовери, че е налице " утежняване " заради напредването на възрастта. В последващо изказване от четвъртък се споделя, че " макар че положението му остава съществено, сега обстановката е постоянна ".

Папата посети Бенедикт в сряда в манастира " Църква Божия ", който се намира в границите на стените на Ватикана и където той живее, откогато се отдръпна. В момента някогашният папа е под непрекъснатото наблюдаване на лекарите.

За положението му се знае малко, а италианската осведомителна организация Ansa цитира свои източници, съгласно които през последните 24 часа нищо не се е трансформирало.
 Разследване: Папа Бенедикт XVI е знаел за полови похищения над деца в църквата
Разследване: Папа Бенедикт XVI е знаел за полови похищения над деца в църквата

Виновниците не са били осъдени

Бенедикт живее в " Църква Божия ", трансфорат в манастир, откогато Франциск беше определен за папа през март 2013 година

Въпреки че страдаше от влошено здраве, решението му да подаде оставка беше изненадващо, защото никой папа не го е правил от Григорий XII през 1415 година насам.

Неговото папство беше белязано от скандал, обвързван със полово принуждение над деца от страна на свещеници. През 2009 година два отчета в детайли разказват мащабите на педофилията и прикриването ѝ в Ирландската черква, а по-късно излиза наяве, че през 2011 година и 2012 година Бенедикт е освободил от служба съвсем 400 свещеници .

По-рано тази година някогашният папа призна, че са били позволени неточности при разглеждането на случаи на полови похищения, до момента в който е бил архиепископ на Мюнхен от 1977 до 1982 година

Германско следствие, поръчано от Църквата, откри, че той е бездействал в четири случая. Бенедикт отхвърли да е направил нарушаване , само че изиска амнистия за всяка " тежка виновност ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР