Бившият папа Бенедикт е много болен, съобщи неговият наследник на

...
Бившият папа Бенедикт е много болен, съобщи неговият наследник на
Коментари Харесай

Здравословното състояние на бившия папа Бенедикт се е влошило внезапно

Бившият папа Бенедикт е " доста болен ", заяви неговият правоприемник на поста папа Франциск и насочи апел към вярващите да се молят за него, написа Reuters.

През 2013 година 95-годишният през днешния ден Бенедикт се трансформира в първия папа от към 600 години, който абдикира. Оттогава живее в във Ватикана. През последните часове положението му се е влошило ненадейно, само че все пак е " под надзор ". Получава непрекъснати медицински грижи.

" Бих желал да ви помоля за специфична молитва за папа Емеритус Бенедикт, който безмълвно крепи Църквата. Нека си спомним за него. Той е доста болен " сподели Франциск в изненадващо изказване на италиански в края на нормалната си седмична обща визита.

Папата посети своя предходник след обръщението си. Двамата са в положителни връзки, само че съществуването на двама духовници в бяло във Ватикана е пораждало и проблеми. Част от по-консервативните вярващи към момента одобряват Бенедикт за глава на Църквата, а други даже отхвърлят да одобряват Франциск за законен папа.

Бенедикт пое поста на 19 април 2005 година, трансформирайки се в първия немец от 1000 години насам, който получава тази чест. В продължение на 25 години преди този момент той изпълняваше ролята на началник на доктриналната работа на Ватикана.

Службата му като папа продължи до февруари 2013 година, когато разгласи, че към този момент не има физическата и психическа мощ, нужна с цел да стои отпред на Църквата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР