Бившият номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович обяви името

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович обяви името
Коментари Харесай

Бивш номер 8 в света става треньор на Джокович

Бившият номер 1 в международната класация Новак Джокович разгласи името на новия си треньор. Това носителят на 5 трофеи от " Мастърс " шампионатите - Радек Щепанек.

Чехът, който през 2006 година стигна до номер 8 в света, се отдръпна от дейната си спортна кариера по-рано този месец.

" Радек е един от моите доста близки другари в тура. Винаги съм се впечатлявал от равнището на неговата отдаденост, пристрастеност и обич към тениса. Той има голям опит и познания и дълги години е играл тенис на най-високо равнище. Радвам се, че реши да сплоти сили с нас и чакам с неспокойствие да стартира да се състезавам с новия екип зад тила ми ", разгласи Джокович на формалния си уебсайт.

Джокович сега лекува травма в лакътя и не е играл в шампионати от края на юли. В момента той е 12-ти в света и е без непрекъснат треньор от началото на май, когато се раздели с дългогодишния си ментор Мариан Вайда.

Сърбинът призна, че в този момент се е спрял на Щепанек по съвет на някогашния си сътрудник и притежател на 8 трофеи от Големия шлем - Андре Агаси. Американецът също ще играе значима роля в щаба на Ноле. Той ще му бъде консултант за шампионатите от Големия шлем.

" Сигурен съм, че двамата ще работят добре дружно. Новият сезон наближава и пред мен има дълъг път, с цел да се върна там, където бях ", показа упованията си някогашният номер 1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР