Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се оттегли от

...
Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се оттегли от
Коментари Харесай

Роджър Федерер се оттегли от участие в Ролан Гарос

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се отдръпна от присъединяване на Ролан Гарос преди осминафиналния си мач с италианеца Матео Беретини, който трябваше да се играе на следващия ден. Вчера 39-годишният швейцарец реализира сложна четирисетова победа над германеца Даниел Кьопфер, след което призна, че може и да не продължи присъединяване си в Париж, с цел да не рискува травма, защото за него това е първи шампионат от Големия шлем от близо година и половина насам.

" След съвещания с моя екип взех решение, че би трябвало да се отдръпва от Ролан Гарос. След две интервенции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е значимо да чувам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възобновяване. Изключително щастлив съм, че съумях да изиграя три мача. Няма по-хубаво възприятие от това да съм още веднъж на корта ", показа Федерер.

Още преди няколко седмици носителят на 20 трофеи от Големия шлем призна, че огромната му цел през този сезон ще е мощно показване в Уимбълдън и сезонът на клей ще бъде подготовка за това. Само след седмица Федерер ще взе участие в шампионата на трева от сериите АТП 500 в Хале, а Уимбълдън започва на 28 юни.

Отказването на Федерер значи, че за първи път в кариерата си Беретини ще играе четвъртфинал на Ролан Гарос, като там ще срещне международния номер 1 Новак Джокович или сънародника си Лоренцо Музети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР