Бившият кандидат за лидер на Консервативната партия във Великобритания Андреа

...
Бившият кандидат за лидер на Консервативната партия във Великобритания Андреа
Коментари Харесай

Бивш съперник подкрепи Борис Джонсън в лидерската надпревара

Бившият претендент за водач на Консервативната партия във Англия Андреа Ледсъм даде поддръжката си през днешния ден на любимеца за поста Борис Джонсън, заяви Асошиейтед прес.

Ледсъм, която е ревнив покровител на излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи в изявление за радио Ел Би Си, че поддържа Джонсън, тъй като съгласно нея " той ще бъде доста добър водач на Англия ".

Тя даде поддръжката си в деня на второто гласоподаване на депутатите на торите, след което ще отпадне някой от претендентите. Днес сред кандидатите ще има и ефирен дебат.

Целта на претендентите е да доближат и завоюват финалното гласоподаване, в което ще вземат участие редовите членове на Консервативната партия и в което те ще изберат идващия партиен водач и идващ министър председател на Англия.

Надпреварата ще излъчи правоприемник на министър-председателя Тереза Мей, която по-рано този месец подаде оставка като водач на партията, откакто не получи утвърждението на Народното събрание за подписаното от нея съглашение с Европейски Съюз за Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР