Бившият изпълнителен директор на Милан и настоящ на Монца Адриано

...
Бившият изпълнителен директор на Милан и настоящ на Монца Адриано
Коментари Харесай

Адриано Галиани: Топ клубовете са пред фалит

Бившият изпълнителен шеф на Милан и сегашен на Монца Адриано Галиани съобщи, че тп клубовете в Европа рискуват да банкрутират заради неналичието на доходи по време на насилствената отмора.

Дясната ръка на Силвио Берлускони се тормози от финансовото положение в европейския футбол и споделя, че играта е изправена пред „ проблем, който не е изцяло свестен “.

„ Сметките са взривени във въздуха поради задълженията на клубовете и загубата на доходи от телевизионните права. Ситуацията е трагична “, съобщи Галиани пред Telelombardia.

“Лиспва освен последната вноска от телевизионните права, само че няма доход и от стадионите. И 400 милион евро, които УЕФА занапред би трябвало да разпредели от евротурнирите. Най-добрите клубове в Европа рискуват да банкрутират. Намалението на заплатите няма да бъде задоволително “, добави още той.

„ Помислете, че единствено от формалния магазин Барселона събира към 50 милион евро, защото „ Кам Ноу “ е вторият най-посещаван стадион в Испания. Това в този момент предизвиква несметна щета. УЕФА загуби планини от пари поради отлагането на Европейското състезание. Олимпийското село в Токио трябваше да се трансформира в публично събитие, само че и това в този момент не може да стане. Това е проблем, който не е изцяло свестен “, сподели някогашният изпълнителен шеф на Милан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР