Бившият говорител на ЦИК Цветозар Томов, човекът на ПП и

...
Бившият говорител на ЦИК Цветозар Томов, човекът на ПП и
Коментари Харесай

Смях в залата. Цветозар Томов прецака ПП-ДБ, прати на обжалване от ЦИК решението за отделно вписване на машинното и хартиеното гласуване

Бившият представител на ЦИК Цветозар Томов, индивидът на Политическа партия и Демократична България в комисията сътвори страховит гаф като прати за обжалване във Върховния административен съд решението на Административния съд-София-град за анулация на записването на машинния и хартиения избор на едно място в протокола.

Решенето на ЦИК бе взето на 20 февруари, което принуди Томов да излезе и да се жалва в медиите и обществените мрежи по какъв начин то ще провокира изборни измами. След което си подаде оставката не като член на ЦИК, а единствено като представител. Последва масирана акция на ПП-ДБ против това решение и обжалване в съда. Административният съд-София-град го анулира на 24 февруари. Днес решението е пристигнало публично в ЦИК.

След което последвало предложение на Цветозар Томов то да не бъде обжалвано в по-горната инстанция-ВАС. Предложението му обаче е отхвърлено с 8 на 6 гласа. С което Томов прави величествен гаф. Процедурата по принцип, която следва да се подложи на гласоподаване е ДА съдебна експертиза ОБЖАЛВА ли решението на съда, а той предлага противоположното. Всички решения на Цик би трябвало да се одобряват с квалифицирано болшинство от две трети на състава на ЦИК или 10 гласа. И по този начин предлагането е нямало да мине и няма да се апелира. Но тарикатът Томов объркал конците и предложил противоположното, което автоматизирано праща за обжалване във Върховен административен съд на решението на АССГ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР