Бившият главен редактор на независимото руско радио Ехото на Москва

...
Бившият главен редактор на независимото руско радио Ехото на Москва
Коментари Харесай

Свинска глава намери журналист от Ехото на Москва пред дома си

Бившият основен редактор на самостоятелното съветско радио " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов разгласява фотография, на която се вижда свинска глава в перука пред входната врата на жилището му. На самата врата пък е залепен стикер с герба на Украйна и надписа " еврейско прасе ".

Russian denazification update: unknown people left a pig`s head outside Ekho Moskvy editor Alexei Venediktov`s apartment and put a Ukrainian crest sticker on his door with " Judensau " – Jewish pig " – written on it
— max seddon (@maxseddon)

Венедиктов разгласява и изображение на мъж, облечен като пощальон на компанията " Delivery Club ", който прави фотография на оставената пред вратата свинска глава. Представители на компанията се свързаха с журналиста и увериха, че на фотографията се вижда мъж в остаряла униформа и с раница, която не е издавана на търговци от две години. Освен това от " Delivery Club " показват, че за дома на Венедиктов не е имало поръчки, съобщи " Новая газета ".

Somebody posing as a delivery man left a pig head in a curly wig outside the home of former Echo of Moscow editor-in-chief Alexey Venediktov. And slapped a Ukrainian coat of arms to the door containing an anti-Semitic message.
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock)

В началото на март Венедиктов разгласи, че той и членовете на фамилията му са получили повече от 100 заплашителни известия.

" Дойдоха 127 текстови известия - резервирах ги, несъмнено, не всички. В навечерието на безусловно цялата история. Усещането, че всички са работили дружно: първо закани, по-късно предизвестие, по-късно изключване ", сподели журналистът в ефира на " Ехото на Москва ".

През 2009 година, в нощта на 5 февруари, Венедиктов, прибирайки се у дома, открива пън пред вратата на жилището си, в който е забита секира.

Роскомнадзор, по искане на Генералната прокуратура, блокира достъпа до уеб страницата на радиостанцията " Ехото на Москва ". След това бордът на шефовете на медията реши да ликвидира радиото и уеб страницата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР