Бившият главен прокурор Сотир Цацаров е изгубил делото, по което

...
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров е изгубил делото, по което
Коментари Харесай

Сотир Цацаров изгуби дело за клевета срещу Кирил Петков

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров е изгубил делото, по което съдеше Кирил Петков за хипотетична клюка.

В. " Сега " цитира решение от Софийския областен съд, на първа инстанция, съгласно което Петков не е обиждал Цацаров, нито му е приписвал позорни условия и закононарушения, а е изразил рецензии и отрицателни оценки в границите на конституционно обезпечената независимост на мнение.

Повод за процеса беше изказване на Петков в качеството му на министър-председател от 2022, в което той беше разкрил, че Цацаров е с лишен допуск до класифицирана информация от ДАНС и че е подал оставка като ръководител на Антикорупционната комисия поради тази инспекция.

Петков беше поздравил ДАНС за " решителните дейности " и бе призовал службите " да работят всякога, когато виждат нарушаване на закона, с цел да бъде ясно, че няма човек, който е над закона ".

Това съответства с момента, в който Цацаров разгласи оставката си от КПКОНПИ, което Петков разтълкува като разследване на инспекцията и отнемането на достъпа, направило работата му в комисията " в някаква степен невъзможна ".

От 2022 година Цацаров се върна на непокътнатата си позиция във Върховната касационна прокуратура. Отменено беше и решението на ДАНС за позволява му, откакто се намеси Държавната комисия за сигурността на информацията в негова изгода.

Междувременно той заведе дело за 15 000 лева обезщетение, а близки до него очевидци твърдяха, че " се сринал " след изказванията на Кирил Петков и вдигнал кръвно.

Съдът обаче е решил, че някогашният министър председател е изразил отзиви върху действителни обстоятелства, а не е вкарвал нови в действителност изказвания: " Оценките и мненията не подлежат на инспекции за меродавност ", написа в претекстовете, представени от " Сега ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР