Бившият финансов министър Симеон Дянков е доволен от случващото се

...
Бившият финансов министър Симеон Дянков е доволен от случващото се
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Това е най-стабилната възможност за кабинет

Бившият финансов министър Симеон Дянков е удовлетворен от протичащото се на политическата сцена у нас.

" Това е най-стабилната опция за кабинет и се веселя, че това се случва. Трудно е и за самите партии, само че в случай че се огледа политическата палитра, това е най-стабилната коалиция, това е триумф. Има доста сили, които не желаят да стане постоянен кабинет. От тази позиция неочакваната плам да взимане на имунитети желае да сплаши някои политици. Това демонстрира че би трябвало постоянно държавно управление, което да има два жалона - единият е Шенген, другият е Еврозоната. Покрай тези два жалона, да се направи най-накрая тази промяна, с цел да не може прокурори да плашат политици и елементарни жители. Има някои политически сили, които не желаят - " Възраждане " и групи в Българска социалистическа партия, само че отвън тези групи България обичайно е имала една част от бизнеса, който е израсъл по способи, по които в една открита европейска стопанска система няма по какъв начин да се вършат пари и затова не им харесва Шенген и Еврозоната ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Познавам и двамата - Денков и Габриел, ще работят доста добре дружно. За мен основната фигура в този кабинет е Христо Иванов. За мен триумфът и ключът на този кабинет е в него. Този кабинет може да издържи известно време, най-малко една година, в случай че покаже триумфи в постигането на две цели - Шенген, което значи промени в прокуратурата, другата е Еврозона, проекта за възобновяване. И по двете тематики Христо Иванов като добър правист е най-хубавият специалист. По втората тематика при тях също са положителните специалисти - Георги Ганев, Мартин Димитров. Затова главната раота ще е в Народното събрание, а не в Министерския съвет ", добави Дянков.

" Президентът се оправи добре с избора на служебния кабинет, който като цяло добре работи, осбено при финансите. Работата е добре свършена ", съобщи някогашният финансов министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР