Бившият бодигард на френския президент получи днес присъда от 3

...
Бившият бодигард на френския президент получи днес присъда от 3
Коментари Харесай

Бивш бодигард на Макрон е осъден за нападение над демонстранти

Бившият телохранител на френския президент получи през днешния ден присъда от 3 години отнемане от независимост за нахлуване над двама млади стачкуващи по време на през 2018 година - случай, който провокира надълбоко стеснение за президента, предава Агенция Франс Прес.

Александър Бенала, който няма да влезе в пандиза, откакто съдът спря осъществяването на две от трите години и му подреди да носи електронна гривна в продължение на една година, беше наказан и за подправяне на документи и нелегално носене на огнестрелно оръжие.

Макрон, който трансформира честността на поста в крайъгълен камък на предизборната си акция през 2017 година, уволни Бенала, откакто се появи видеозапис, на който се вижда по какъв начин той удря млад мъж и хваща млада жена за врата по време на първомайски митинг в Париж.
 Eксбодигардът на Макрон се разкая Eксбодигардът на Макрон се разкая
Бившия чиновник, отговарящ за сигурността на френския президент Еманюел Макрон призна, че е " позволил неточност " в държанието си по вре...

Бившият охранител, който в този момент е на 30 години, носеше полицейска каска, макар че беше получил позволение да участва на митинга единствено като наблюдаващ.

Президентството беше упрекнато в укриване на обстоятелства, защото не е докладвало на полицията за Бенала, до момента в който френският вестник „ Le Monde ” не разкри съществуването на видеозаписа два месеца след случая.

" Беналагейт " се трансформира в първото огромно тестване за президентството на Макрон.

По време на правосъдния развой Бенала отхвърли обвиняванията, като съобщи, че е работил " по инстикт ", с цел да помогне на служителите на реда да арестуват непокорни протестиращи.
 Бодигард на Макрон отива на съд за побой над стачкуващи Бодигард на Макрон отива на съд за побой над стачкуващи
Бодигард на френския президент Еманюел Макрон е изправен пред съда, откакто видеозаписи го уличиха в побой над стачкуващи на 1 май....

Бенала стартира работа като бодигард на Макрон през 2016 година и е нараснал във висша охранителна служба след успеха на Макрон през май 2017 година, като се трансформира в доверено лице и дясна ръка на Макрон, излиза наяве от многочислени фотоси.

След експлоадирането на абсурда Бенала също по този начин призна, че е носил револвер по време на разходките с Макрон, макар че е имал право да държи единствено в партийната централа на Макрон, където е бил прочут с прякора " Рамбо ".

Разследващите откриха, че той е траял да употребява дипломатически паспорти за пътувания до Африка и Израел, където се е опитвал да построи консултантски бизнес.

Той е приет за отговорен и за потреблението на подправени документи за приемане на единия от паспортите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР