Бившият американски президент Барак Обама призова световните политици и лидери

...
Бившият американски президент Барак Обама призова световните политици и лидери
Коментари Харесай

Обама: Социалните мрежи не са за разделение

Бившият американски президент Барак Обама прикани международните политици и водачи към повече умереност в интернет. В изявление дружно с принц Хари пред БиБиСи той разгласи, че обществените мрежи не би трябвало да се употребяват за разделяне.

Публикуването във Фейсбук носи благополучие, споделя... Фейсбук

"Социалните мрежи корозират гражданския разговор. Всички от нас на лидерски позиции би трябвало да намерим способи, посредством които да създадем общо пространство в интернет. Една от заплахите на мрежата е, че хората могат да имат радикално разнообразни действителности. Те могат да бъдат обгърнати в информация, която поддържа техните стандарти ", разяснява Обама.

Социалните мрежи унищожават обществото

Фейсбук стяга качването на персонални фотоси без разрешение

"Въпросът е по какъв начин да използваме тази технология по метод, който разрешава многообразие от гласове, разнообразни гледни точки, само че не води до Балканизация (разделяне) на нашето общество, а вместо това го води към намиране на допирни точки ", споделя още Обама.

Социалните мрежи ускоряват напрежението и страха в младите

Според него е значимо хората да не подценяват срещите лице в лице. "Истината е, че в интернет всичко наподобява опростено, само че когато се срещнеш с хора онлайн, се оказва, че те са по-сложни и забавни ", добавя той. Когато хората се срещат онлайн, било то в питейни заведения, квартали или храмове, те по-лесно откриват, че имат повече общи ползи в сравнение с допускат. Освен това действителните срещи оказват помощ на хората да са по-малко груби и завладяни, в сравнение с биха се държали в интернет, счита Обама.

Как да заглушим досадните другари във Фейсбук

Инвеститор упрекна Фейсбук и Гугъл в "хакване на мозъци "

Въпреки това той споделя, че осъзнава и изгодите от обществените мрежи. Затова Обама приканва младежите, които разказва като "най-толерантните, най-технически грамотните и най-предприемчивите " освен да повдигат проблемите в обществените мрежи. Той желае по-късно същите тези хора да основават платформите, които да водят до позитивни проблеми в обществото.

"Важно е младите да знаят, че публикуването на хаштаг не значи смяна. То е мощен метод да се повдигне въпрос и да се притегли внимание, само че по-късно би трябвало да отидеш на "терен " и в действителност да направиш нещо по въпроса ", споделя още той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР