Бившият адвокат на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп

...
Бившият адвокат на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Джулиани осъден да плати 148 млн. долара обезщетение за клевета

Бившият юрист на някогашния президент на Съединените щати Доналд Тръмп Руди Джулиани би трябвало да заплати 148 милиона $ обезщетение на двама  избирателни чиновници в щата Джорджия. Той е съден по обвинявания против тях в манипулиране на бюлетините през 2020 година Това реши федерално жури в петък, оповестява Politico.

Осемчленният състав присъди на Руби Фрийман и нейната щерка Шей Мос по към 16 милиона $ за клюка. Те би трябвало да получат и по 20 милиона $ за прочувствения стрес след получени закани, тормоз и професионални последици.

Журито на жителите на Вашингтон, окръг Колумбия, също по този начин дефинира, че Джулиани би трябвало да заплати 75 милиона $  наказателни компенсации. Това наказване би трябвало да възпре него и други от присъединяване в сходни оскърбителен акции в бъдеще.

Присъдата беше оповестена късно следобяд в петък, след към 10 часа разисквания на необикновен четиридневен развой. Единствената задача на журито беше да присъди вреди, защото американският областен арбитър Берил Хауъл към този момент беше постановил, че Джулиани носи отговорност заради неизпълнението му с нейни по-ранни разпоредби за предаване на доказателства, свързани със случая.

Не е ясно обаче каква част от присъдените компенсации  Фрийман и Мос в миналото ще получат, защото 79-годишният Джулиани е в тежко финансово състояние. Понякога се е обръщал към комисията за политически дейности на Доналд Тръмп за помощ при заплащането на правните му разноски.

В началото на процеса юристът на Джулиани сподели, че обезщетение в размер на десетки милиони долари би било " гражданският еквивалент на смъртното наказване ".
 Хънтър Байдън съди Руди Джулиани за хакерска офанзива
Хънтър Байдън съди Руди Джулиани за хакерска офанзива

Синът на президента твърди, че му е открадната информация

Самият Джулиани не се усеща отговорен и не съжалява за нищо. 

Припомняме, че през август Джулиани се съобщи по отношение на делото за изборите в щата Джорджия.

То преглежда опита на тогавашния му клиент да анулира резултатите от изборите през 2020 година в Джорджия.

Освен него, той е съден и от предприемача Хънтър Байдън, наследник на американския президент Джо Байдън Според Хънтър, Джулиани с години е правил офанзивите против него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР