Бившата кандидатка за президент в Беларус Светлана Тихановская не планира

...
Бившата кандидатка за президент в Беларус Светлана Тихановская не планира
Коментари Харесай

Тихановская не планира да участва в избори, но съпругът й може да се кандидатира за президент


Бившата кандидатка за президент в Беларус Светлана Тихановская не възнамерява да се кандидатира за държавен глава, в случай че в страната се свикат нови избори , само че счита, че брачният партньор й Сергей Тихановски може да се кандидатира за президент , оповестява ТАСС.

На въпрос дали брачният партньор й ще се кандидатира за президент, Тихановская отговори: " Мисля, че да. Ето за какво се стремим да организираме нови избори . Основното изискване е освобождението на политически пандизчии, измежду които е и брачният партньор ми . Виктор Бабарико също е политически пандизчия. Той, може би, също ще се кандидатира ", сподели Тихановская.

Тя не възнамерява да взе участие повече в избори. " Достатъчно за тази политика. Никога не съм възнамерявал да бъда там, където се озовах . Днес тази активност е просто моя отговорност. Но политиката не е за мен ", сподели тя и акцентира, че в бъдеще би желала да работи в организации, занимаващи се с правата на индивида . " Рано е да се приказва за това. Основната цел са нови избори ", сподели тя.

Тихановская изрази вяра, че скоро ще стартира разговор с управляващите . " Първото изискване е освобождението на политическите пандизчии ", разяснява тя.
 Многохиляден митинг в Минск, Лукашенко – с автомат и бронежилетка
Многохиляден митинг в Минск, Лукашенко – с автомат и бронежилетка

Може би най-масовата акция от началото на митингите...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР