Бившата депутатка от Български възход Лидия Недева напуска партията на

...
Бившата депутатка от Български възход Лидия Недева напуска партията на
Коментари Харесай

И ``Български възход`` се люспи: Бивша депутатка отива в коалицията на Митева и Каримански - Политика

Бившата депутатка от " Български напредък " Лидия Недева напуща партията на Стефан Янев. Тя ще продължи политическата кариера се в обединението " Заедно " на някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева и финансистът Любомир Каримански, заяви Недева на профила си в обществените мрежи.

По думите ѝ в " Български напредък " липсват партийни структури. Недева написа, че е изгубила е доверието на съдружните си сътрудници, че липсва изясненост кои са лицата на партията по райони и чия номинация са.

" Заявявам на господин Янев, обществеността и жителите на Пловдив, че отхвърлям да вземам участие в изборите на 2 април 2023 година като претендент на “Български напредък ”, само че оставам с съдружния сътрудник от “Български напредък ”- Партия на Зелените в лицето на господин Владимир Николов и се причислявам към Коалиция ЗАЕДНО ", написа Лидия Недева.

В коалиция " Заедно " към този момент са се присъединили четири партии - " Зелените ", показани от Владимир Николов, " Социалдемократическа партия " на Тодор Барбалов, " Сбор " на Димитър Илиев и " Движение на непартийните претендентите " на Минчо Христов.

От пресцентъра на " Заедно " потвърдиха пред OFFNews, че Недева към този момент е част от обединението на Ива Митева и Любомир Каримански. В края на предходната година двамата на собствен ред се разграничиха от партията на Слави Трифонов " ИТН ", откакто групировката не съумя да събере задоволително поддръжка, с цел да влезе в Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР