Биткойнът неочаквано скочи до над $28 000, добавяйки около $1000

...
Биткойнът неочаквано скочи до над $28 000, добавяйки около $1000
Коментари Харесай

Биткойн внезапно скочи над $28 000 – какво се случва?

Биткойнът ненадейно скочи до над $28 000, добавяйки към $1000 единствено за 15 минути. Cointelegraph свърза това с началото на “Uptober’, който е един от най-хубавите месеци в годината. Скот Мелкър си спомня 2021 година, когато BTC се увеличи с 42% през октомври месец. Майкъл ван де Попе твърди, че 40 000 $ е рационална цена за биткойн.

Биткойн скочи с към 1:15 сутринта в понеделник, надхвърляйки $28 000 и набъбна до малко с над $1000. Ethereum се увеличи с над $1750 до върховете си за месец и половина. Алткойните реагират доста по-слабо — най-хубав напредък, с към 4%, показва Solana.

Bitcoin и Ethereum ненадейно скочиха с близо 4% единствено за 15 минути, предизвиквайки възходящи прогнози за останалата част от октомври, написа Cointelegraph.

Според Coinglass, неочакваното придвижване на цените отстрани късите позиции на $36 милиона за BTC и $23 милиона за ETH.

Внезапното придвижване накара множеството членове на общността да се почешат по главите. Много мнения настояват, че този ход е обвързван с началото на „ Uptober “.

„ Честит Uptober на тези, които честват “, написа в Х трейдърът Скот Мелкър, прочут в крипто-пространството като „ Вълкът от всички улици “.

„ Добре пристигнали в четвъртото тримесечие, което може да бъде ужасно тримесечие и евентуално да способства за утвържденията на ETF и BTC ралито преди халвинга. Потенциалният растеж на биткойн до $40 000 е рационално “ —- написа създателят на Eight и прочут анализатор Майкъл ван де Попе.

Други членове на общността допуснаха, че „ някой знае нещо “, което другите не знаят.

Uptober — това е крипто-термин за октомври, който нормално е прогресивен месец за биткойн и други криптовалути. Според CoinGlass, биткойнът е посочил негативна ценова динамичност през октомври единствено два пъти от 2013 година насам.

Едно от събитията, за което крипто-пазарът е оптимист, е евентуалното утвърждение на спот биткойн-ETF от Комисията по скъпите бумаги и тържища на Съединени американски щати. Повечето анализатори обаче считат януари 2024 година за най-вероятната дата за сходно известие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР