Битките край Авдеевка решително ще наклонят везните в полза на

...
Битките край Авдеевка решително ще наклонят везните в полза на
Коментари Харесай

Да се обкръжи и унищожи: За щурма на Авдеевка са хвърлени 15 руски полка

Битките край Авдеевка уверено ще наклонят везните в интерес на съветските сили. Руските елементи се пробват да се придвижат напред, само че украинските въоръжени сили към момента се съпротивляват - само заради съществуването на отбранителни системи, построени в продължение на съвсем 9 години, а не заради числено предимство или сполучлива тактичност.

Най-интензивните боеве се водят по локалните реки и укрепени региони, защото контролът над тях е от огромно стратегическо значение и за двете страни, разказва борбата за Авдеевка Американският институт за проучване на войната (ISW).

Руските войски към този момент са проникнали в украинските флангове към Авдиевка и съставляват забележителна опасност за украинските позиции. Въпреки че цялостното обграждане на Авдеевка би трябвало да отнеме известно време, написа ISW.

„ Всяко закъснение на темпото на съветските настъпателни интервенции може да е резултат от краткотрайна промяна на тактическата обстановка и съветските сили могат да засилят опитите си да обкръжат Авдеевка през идващите дни “, се споделя в изчерпателен отчет на американския институт.

ISW написа, че елементи от 15 мотострелкови полк в този момент вземат участие в тактическото направление на Донецк. Това е невиждана сума: мащабът на офанзивата надвишава множеството съветски или украински офанзиви на този стадий от специфичната военна интервенция.

За усилване на настъпателните дейности в Донецко направление са дислоцирани елементи от няколко бригади на Централния боен окръг. Сред тези формирования в отчетите на ISW за обстановката край Авдеевка се загатват 15-та, 21-ва и 114-та мотострелкови бригади. Поне една от бригадите е в тактически запас.

Частите на Централния боен окръг, изключително 2-ра общовойскова войска, преди този момент бяха разгърнати най-вече за отбранителни интервенции по оперативната линия Сватово-Кременная (Краснолиманско тактическо направление), само че новосформираната 25-та войска най-вероятно размени 2-ра войска по време на прегрупирането. войска в този регион.

Подразделенията, ангажирани най-вече в отбранителни интервенции, получиха време за отмора и възобновяване преди разполагане на нов, по-сложен обект, ISW изяснява логиката на прегрупирането.

По време на заседание за оперативната конюнктура в зоната на 16 октомври министърът на защитата Сергей Шойгу сподели, че съветските войски са подобрили тактическите си позиции в разнообразни региони и че съветската „ дейна защита “ попречва настъплението на украинските войски.

И в действителност, тежки украински укрепления обкръжават града и усложняват напредването на съветските войски. Тук са издигнати противотанкови и противопехотни укрепления и вкопани командни пунктове.

Освен това ISW написа, че украинците са минирали всички подходи към града. Това демонстрира, че са се подготвяли за възможна офанзива. На 13 октомври представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че новите съветски настъпателни интервенции край Авдеевка „ не са изненадващи “.

Въпреки това, първичните триумфи, реализирани от съветската войска в Авдеевския бранш, се консолидират с нови офанзиви. Генералният щаб на Киев оповестява, че денем украинските сили отразяват приблизително 20-30 офанзиви на съветските сили.

Благодарение на непрекъснатото заличаване на украинските елементи и отбранителни укрепления, единствено южно от Авдиевка беше допустимо да се премине на 3 км оттатък околовръстния път на Донецк. И това се удостоверява освен от данни за геолокация, получени от вездесъщата ISW, само че и от показанията на съветски военни офицери.

Руските войски усилиха интензивността на въздушните и артилерийските удари по Авдеевка, като се концентрираха върху обезпечаването на позиции покрай града, които са минимум уязвими от украинския контрабатареен огън, с цел да обезпечат плацдарм за новата фаза на сухопътната интервенция.

Но изказванията, че съветските войски към този момент държат под огневи надзор безусловно всички линии за доставяне на Авдеевската формация на украинските въоръжени сили, са преждевременни, написа ISW. За да извършите това, е належащо да завършите обкръжението на града от западната страна, откъдето се доставят муниции.

Наземните офанзиви не престават в няколко направления в опит да се обкръжи Авдеевка от север (югозапад), регион Опитное-Спартак (юг) и Красногоровка (север).

През последните 24 часа, съгласно ISW. Руските войски напреднаха доста в региона на Степовое (7 км северозападно от Авдеевка) и се закрепиха в региона на Керамика (10 км северозападно от Авдеевка).

Съдбата на региона на пепелището АКХЗ северозападно от Авдеевка към момента е неразбираема. Украински източници, несъмнено, настояват, че руснаците въобще нямат надзор над тази зона или че тя е „ сива зона “. Въпреки че военните репортери от дълго време оповестяват от земята, че съветските войски управляват територията.

По същия метод ЦИПСО се пробва да увери читателите на обществените мрежи, че съветски елементи не управляват територията на Авдеевския коксов цех северозападно от Авдеевка и Донецк.

Фактически тези украински елементи в този момент остават единствено на част от голямата територия, макар че се пробват да провеждат диверсионни офанзиви с до 15 души.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР