Битката в Испания за домакинство на кръг от Формула 1

...
Битката в Испания за домакинство на кръг от Формула 1
Коментари Харесай

В Барселона искат 10-годишен договор с Формула 1

Битката в Испания за домакинство на кръг от Формула 1 набира скорост и дава обещание да става все по-интересна. Сега надпреварата се организира на пистата “Барселона-Каталуня ” до каталунската столица, като договорът е до края на 2026 година. Сега притежателите на пистата желаят да удължат този контракт с още 5 години и да имат 10-годишен договор за домакинство на кръг от Формула 1.

За надпреварата следващата година пистата в Барселона най-вероятно ще е без последния шикан, с цел да се улеснят изпреварванията на старт-финалната права, само че промоутърът ще реши кой вид на пистата да употребява.

“Искаме 10-годишен контракт, с цел да имаме изясненост по какъв начин ще се развиваме оттук насетне - съобщи шефът на пистата Хосе-Луис Сантамария. - Преговорите за съревнование от Формула 1 в Мадрид? Това за нас няма значение. Испания към този момент е имала две надпревари - на “Харес ” и във Валенсия. ”
 Сайнц оглавява кандидатурата на Мадрид за домакинство на Формула 1? Сайнц оглавява кандидатурата на Мадрид за домакинство на Формула 1?
Логично е да се допуска, че тази упоритост на притежателите на каталунската писта е обвързвана с активизирането на кандидатурата на Мадрид - там се готви план с две трасета - едно по улиците на града и на “Харама ”, а също така се чака отпред на организационния комитет да застане именития рали водач Карлос Сайнц.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР