Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен

...
Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен
Коментари Харесай

Майката, разплакала Борисов: Нека да ми се извини лично

" Бих помолила премиера да ми се извини персонално на мен и в мое лице и на всички родители на деца с увреждания за това, че си разреши такова снизходително отношение. Защото " тая майка " върви 13 години по медиите дружно с детето си и не изпитва висшо наслаждение от това ", каза за " Здравей, България " по Нова тв Красимира Обретенова във връзка изявлението на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакал.

Преди ден ви разказахме за Красимира Обретенова и нейното болно дете. Историята им трогна Бойко Борисов и той изиска незабавни инспекции и санкции за служителите, забавили решаването на проблема им. Днес Красимира и щерка й напущат България с оскърбление и в символ на митинг против системата. Отлитат за Холандия в търсене на по-добър живот.

" Първият ни митинг на майки на деца с увреждания в Добрич беше поради проблемите с ТЕЛК. Тогава се желаеха едни безмислени проучвания, които са безумни. Трябваше да потвърждавам, че тя не вижда ", описа Красимира Обретенова.

По думите й системата я превръщала в паразит, тъй като нямало справедлива оценка на потребностите на детето.

" Не желая да устоявам тази негодна обществена и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си заплащам обществените осигуровки и щерка ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е неуместно ", добави Красимира Обретенова.

" Има разговор, има срещи. Обувки има. От страна на общественото законодателство на Красимира Обретенова и щерка й са предоставени всички типове помощи, които са избрани по реда на общественото законодателство ", разяснява за " Здравей, България " зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР