БГНЕСЗаради ниския процент на ваксинация срещу Covid-19 в България страната

...
БГНЕСЗаради ниския процент на ваксинация срещу Covid-19 в България страната
Коментари Харесай

Еврокомисарят Бретон: България може да се превърне в източник на нов вариант на вируса

БГНЕСЗаради ниския % на имунизация против Covid-19 в България страната може да се трансформира в източник на нов вид на вируса, предизвести еврокомисарят Тиери Бретон, който дава отговор за имунизацията в Европейския съюз. 

У нас 26% от пълнолетното население е изцяло имунизирано, до момента в който в Европа междинният % на имунизирани жители е 76%, уточни еврокомисарят и напомни, че тежките случаи на протичане на болестта са точно при неимунизираните хора.

Ваксинирането на популацията против Covid-19 е работеща мярка за ограничението на разпространяването на вируса, съобщи еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който е на аудиенция у нас. Той предизвести, че се задава нова вълна.

" Не бих желал да приказваме за евентуален " български вид “, само че в случай че не създадем нещо, може да станем очевидци на подобен през зимата. Тъй като прекалено много хора не са имунизирани, може се образува нов вид на вируса и той да се окаже доста по-устойчив. Това би било доста неприятна вест и за българите, и за всички нас на планетата “, съобщи Бретон, съгласно който на всички места по света има антиваксъри и хора, които има въпроси за имунизацията. 

Самият еврокомисар се е ваксинирал против Covid-19, когато се е убедил, че е безвредно и няма странични резултати:

" Навсякъде породиха въпроси. Лекарите и специалистите са едни и същи на всички места и те съумяха да убедят хората, че имунизациите работят. Ние в действителност не разбираме за какво се случва по този начин в България, която се е трансформирала в леке на картата на Европа. Вашата страна обаче не е изолиран остров “.

Заради което може да се трансформира в ново огнище на болестта, предизвести още Бретон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР