БГНЕС Екипи на полицейското управление в Пещера и ОД МВР Пазарджик

...
БГНЕС
Екипи на полицейското управление в Пещера и ОД МВР Пазарджик
Коментари Харесай

Сцени като от война в Пещера, цялата полиция на крак, дойде и жандармерия от Пловдив!

 БГНЕС Екипи на полицейското ръководство в Пещера и ОД Министерство на вътрешните работи Пазарджик работят по изясняване на случай на жестоко нарушение на публичния ред в квартал в Пещера. Процесуалните дейности се правят под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Снощи към 23,00 часа бил получен сигнал за сборичкване в пещерския квартал " Луковица “. По първични данни имало потърпевши участници в мелето и заради това към мястото неотложно са изпратени три автопатрула на РУ-Пещера и две коли за спешна помощ на " Спешна помощ “.

Пристигайки униформените открили, че е зародил скандал, който бързо прераснал в сборичкване сред две групи от хора, живеещи на територията на квартал " Луковица “. В основата му е остаряла омраза сред тях. По първични данни привлечени от протичащото се в региона са се събрали десетки поданици на махалата и това наложило бърза и съответна интервенция.

По предписание на шефа на ОДМВР-Пазарджик към Пещера били ориентирани още 7 екипа на районните ръководства от региона и на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. Повикани са и всички чиновници от почиващите смени на районното ръководство в Пещера.

В резултат на подхванатите сложни дейности напрежението било овладяно. На мястото е осъществен оглед, открити са нанесени вреди по стъклата на един лек автомобил, няколко ролетни гаражни порти и една външна ролетна щора. При влизане на едната от колите за спешна помощ в зоната на спора по профилирания автомобил са били хвърлени камъни и бутилки, само че за наслада не са нанесени съществени вреди, няма потърпевши и медицински лица.

За период от 24 часа са арестувани трима мъже на възраст сред 36 и 60 години от Пещера. В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама потърпевши, които по тяхно предпочитание тази заран са освободени от болничното заведение. По случаите се водят досъдебни производства за безчинство, заличаване и разваляне на непознато имущество, като процесуалните дейности са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава, снемат се пояснения от останалите участници в абсурда, както и на поданици на квартала станали очевидци на протичащото се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР