bgdnes.bgСлаломът ще бъде неговата дисциплинаАлберт Попов и Камен Златков са

...
bgdnes.bgСлаломът ще бъде неговата дисциплинаАлберт Попов и Камен Златков са
Коментари Харесай

Ски експерт: Медалът е възможен за Алберт Попов

bgdnes.bg

Слаломът ще бъде неговата дисциплинираност

Алберт Попов и Камен Златков са способни да нападат орден от международното състезание по ски в Оре (Шв), разгласи отговорникът в алпийските дисциплини към Българската федерация Иван Каневчев. Според Експерт-коментатора на " Евроспорт " двамата имат по-големи шансове в слалома, в сравнение с в гигантския слалом.

" Те познават чудесно пистата, тъй като направиха доста хубави спускания тъкмо там преди две години на международното състезание за юноши - описа за читателите на " България Днес " Иван Каневчев. - На Алберт ще бъде мъчно в гигантския слалом, тъй като през последния месец не е карал. Потенциалът на Камен е същият, само че при него се следят запаси. Има потребност да направи този скок, който реализира Попов с двете влизания в Топ 10 за стартове от Световната купа. Златков не успяваше да направи добра подготовка в предходните два сезона и това му се отразяваше. "

Шумът към триумфите на Алберт Попов няма да се отразят на 21-годишния алпиец, счита Иван Каневчев.

" Силен темперамент е - добави Каневчев. - Можеше да успее във всеки един спорт. Способен е да излезе от сложни обстановки. Притежава избистрен разсъдък и нищо не може да му окаже въздействие. Показа го със стартовете в Кицбюел и Шладминг. "

Вицепрезиденттъ на федерацията Георги Бобев удостовери, че възможностите в гигантския слалом са по-малко в сравнение с в слалома. Една от аргументите е, че Алберт Попов и Камен Златков ще тръгнат с по-задни стартови номера.

Гигантският слалом е на 15 февруари, до момента в който слаломът е два дни по-късно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР