Стопкадри Нова ТвИвайло Желязков от Европейския център за транспортни политики

...
Стопкадри Нова ТвИвайло Желязков от Европейския център за транспортни политики
Коментари Харесай

Експерт за катастрофата с колата на НСО: Ако караше с 90 км в час, нямаше да има смъртоносен изход

Стопкадри Нова Тв

Ивайло Желязков от Европейския център за транспортни политики направи коментар на съдбовната злополука преди Аксаково с колата на НСО, в която е бил Кирил Петков и която взе жертва.



Според Желязков служебния автомобил е с тегло към 3 тона и с съвършени гуми, а потърпевшия автомобил е тежал 1400 к г и е с износени остарели гуми.

От всичкия снимков материал и видеото, което го има в пространството, информацията на Желязков е, че водачът на НСО е карал с не по-малко от 120 – 130 км в час.

Има и други фактори за обстановката, защото виждате, че линията на видимостта на водачите, които излизат от Аксаково, се скрива от няколко знака и лидерът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид обаче удара, който се е получил, той е карал с доста над позволеното, добави по Нова Тв пътният специалист.

Желязков изрично не се съгласи с Министерство на вътрешните работи, че въпросният пътен участник не е рисков и рисков.



Ами в събота рязаха шубраци, след това преасфалтираха. Това е може би един от най- натоварените сектори, тъй като от Североизтона България огромна част от камионите със земеделска продукция минават през този сектор. Имаме Пристанище Варна Запад, имаме Топлоелектрическа централа Езерово, имаме Леспорт, имаме Варна Изток. Това е може би един от най-натоварените участници, добави Желязков.

По навигация ограничаването на това място е 90 км в час, другояче от Аксаковска гледка съвсем до линията на видимост е 60. Това нямаше да се случи и нямаше да има гибелен излаз, защото те са експерти с доста малко време за реакция, в случай че караше с 90 км в час. Тогава ударът нямаше да толкоз огромен и нечовечен, сподели още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР