Безспорно каймата е един от онези продукти, които най-често използваме

...
Безспорно каймата е един от онези продукти, които най-често използваме
Коментари Харесай

НИКОГА не правете това с каймата, ако искате ястието да е вкусно

Безспорно каймата е един от тези артикули, които най-често използваме в кулинарията. С нея можем да приготвим редица вкусни ястия, които да се харесат на всички, насядали към трапезата. Знаете обаче, че при овкусяване, подготовка и термична обработка за всеки един артикул, в това число и за каймата, си има специфики и тънкости, които е добре да усвоим.

Днес ще ви срещнем с главните правила, които да спазвате, когато решите да приготвяте ястия с кайма.
Ето какви са те: • Никога не замразявайте каймата в истинската й опаковка;  Ето какво поставят в каймата по заведенията за хранене, с цел да ядем СОЧНИ кюфтенца Ето какво поставят в каймата по заведенията за хранене, с цел да ядем СОЧНИ кюфтенца
Сигурни сме, че и на вас ви се е случвало да посетите даден ресторант и да останете очаровани от усета на кюфтенцата, които са ви подне...

Това е първото нещо, на което да отдадете внимание. Каймата в никакъв случай не трябва да се замразява в опаковката, в която сте я купили. Нашият съвет е да я обвиете във фолио, да я поставите в найлонов плик и едвам по-късно да я приберете във фризер за интервала от време, който желаете.
• Никога не размразявайте в микровълнова фурна;
Често допускана неточност от страна на домакините. В доста обстановки те вземат решение да реагират точно по този метод. Крайният резултат обаче по никакъв начин не е удовлетворяващ, тъй като външната част на каймата се размразява, а вътрешността й остава ледена.
• Затоплете съда, в който приготвяте каймата за ястие;
Още един трик, който ще ви помогне за това ястието да се получи в действителност фантастично. Ако не затоплите съда, в който решите да овкусявате каймата, имайте поради, че нейният цвят ще се промени.

• Не плакнете каймата преди самото готвене.  Как да размразявате кайма вярно? Как да размразявате кайма вярно?
Мляното месо е главно в българските семейства. Независимо дали мислите за сос за спагети, бургери, кюфтета или мусака, можете бързо...

Поредна неточност, допускана от кулинарните магьосници. Ако досега сте считали, че по този метод ще допринесете за елиминирането на бактериите в локалния артикул, помнете, че грешите. Това няма да се случи. За предпочитане е да не го вършиме, а вместо това даже да се опитате да изцедите каймата от непотребната вода, преди да я овкусите и метнете на тигана под формата на вкусни кюфтенца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР