Берлин и Париж се противопоставиха на широка забрана за издаване

...
Берлин и Париж се противопоставиха на широка забрана за издаване
Коментари Харесай

Германия и Франция са против забрана за издаване на шенгенски визи на руснаци

Берлин и Париж се опълчиха на необятна възбрана за издаване на шенгенски визи на съветски жители. Това заяви във вторник, 30 август, организация ДПА, базирайки се на документ, с който разполага с позицията на двете страни, изпратена до други членки на Европейския съюз преди срещата на външните министри на страните членки на Европейски Съюз през Прага.

„ Трябва да помислим за рационални способи да използваме значимия лост за издаване на визи “, се споделя в текста, като се отбелязва, че съветските изказвания би трябвало да бъдат прегледани деликатно за вероятни опасности за сигурността.

Изявлението също по този начин отбелязва, че „ визовата политика би трябвало да отразява това и да продължи да обезпечава междуличностни контакти в Европейски Съюз с съветски жители, които не са свързани с съветското държавно управление “.

Текстът приказва за нуждата от поддържане на правна рамка, позволяваща на студенти, учени, хора на изкуството, както и експерти да влизат в Европейския съюз, без значение дали могат да бъдат застрашени от политическо гонене.

Припомняме, че по-рано немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че мъчно може да си показа въвеждането на визова възбрана на равнище Европейски Съюз, а по-късно немското външно министерство съобщи, че не счита за рационално въвеждането на такава възбрана.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР