Белият дом снощи даде на правителствените агенции в САЩ срок

...
Белият дом снощи даде на правителствените агенции в САЩ срок
Коментари Харесай

Правителствените агенции в САЩ имат 30 дни да спрат "ТикТок" от устройствата си

Белият дом нощес даде на държавните организации в Съединени американски щати период от 30 дни, с цел да подсигуряват, че не използват приложението " ТикТок " на федерални устройства и системи, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Директорът на Службата за ръководство и бюджет Шаланда Йънг е уведомила организациите в меморандум с инструкции, забелязан от " Ройтерс ", че те ще бъдат задължени да поправят договорите за осведомителни технологии, с цел да подсигуряват, че доставчиците обезпечават сигурността на американските данни, като прекратят потреблението на " ТикТок " на устройствата и системите, употребявани като част от тяхната работа.

Междувременно Американският съюз за цивилен свободи (АСГС) прикани Конгреса да не не разрешава " ТикТок ". Очаква се Комисията по външни работи на Камарата на представителите през днешния ден да гласоподава по, който дава на президента Джо Байдън нови пълномощия за възбрана на приложението, което се употребява от повече от 100 милиона американци, показва " Ройтерс ".

" Забраната на " ТикТок " би нарушила правата според първата корекция на милиони американци, които употребяват приложението, с цел да се показват " - написа АСГС в " Туитър ".

Канада нощес също разгласи, че не разрешава използването на " ТикТок " на всички държавни мобилни устройства, което е отражение на възходящите опасения на западните публични представители за китайското приложение за шерване на видеоклипове, съобщи " Асошиейтед прес ". Министър-председателят Джъстин Трюдо съобщи, че това може да е първа стъпка към по-нататъшни дейности.

Миналата седмица на чиновниците си да отстранен китайското приложение от служебните си телефони.

" За да увеличи своята киберсигурност, Общият директорски съвет на Комисията реши да спре потреблението на приложението " ТикТок " на служебните устройства и на персоналните устройства, регистрирани за услугата на Комисията за мобилни устройства ", се споделя в изказване на институцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР