Белинда Бенчич безспорно е една от тенисистките, които впечатляват най-много

...
Белинда Бенчич безспорно е една от тенисистките, които впечатляват най-много
Коментари Харесай

Ефектът Турсунов: Бенчич подчини Хадад Мая и е напът да завоюва втората си титла за сезона

Белинда Бенчич несъмнено е една от тенисистките, които впечатляват най-вече от началото на новия сезон, откакто олимпийската шампионка може да се похвали с 11 победи в 13 мача, а двете ѝ загуби пристигнаха против първата ракета на планетата Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, която пък след това победи с купата от Откритото състезание на Австралия. Силното показване на швейцарката беше пренесено и в Близкия изток, където на WTA 500 конкуренцията в Абу Даби втората сложена в схемата досега е безкомпромисна, като не е изгубила сет, и през днешния ден остана все по този начин отлична в дейностите си на корта, с цел да се оправи с Беатрис Хадад Мая за тъкмо 90 минути на корта - 6:3 6:2. Успехът изпраща международната номер 9 на финала в надпреварата, като в опит да завоюва втори трофей през 2023-та тя ще срещне осмата сложена в схемата - Людмила Самсонова.

В началните моменти от дуела бразилката, която през вчерашния ден отстрани Елена Рибакина, имаше самодейността на своя страна, като определяше темпото на игра и при 2:1 в своя изгода доближи дебютния брейкбол за конфликта. Тогава обаче без даже и да подозираме, се оказа, че станахме очевидци на преломния миг в срещата, откакто олимпийската шампионка отрази заплахата и след това използва импулса в представянето си, печелейки пет следващи гейма, с което записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част образът в положението на двете представителки на топ 15 се резервира и левичарката образно нямаше противопоставяне против комбинациите в нападателен проект на швейцарката, която усили серията си и поведе с пробив задатък. Впоследствие до края на дуела международната номер 9 нито за момент не сложи превъзходството си под въпрос и дублира преимуществото си в резултата, с цел да постави точка на разногласието, с което записа своя 12-и триумф от началото на новия сезон и поведе класацията за най-вече победи в WTA Тура.

Bencic
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР