Белгийската полиция трябваше да затвори части от центъра на столицата

...
Белгийската полиция трябваше да затвори части от центъра на столицата
Коментари Харесай

Погром в Брюксел от футболни фенове, полицията извади водни оръдия и сълзотворен газ

Белгийската полиция трябваше да затвори елементи от центъра на столицата Брюксел и да употребява водни оръдия и  сълзотворен газ, с цел да разпръсне тълпите побеснели футболни почитатели, които провокираха вълнения след успеха на националния тим на Мароко с 2:0 над Белгия на Световното състезание по футбол в Катар, заяви АП.

 Бомба на Мондиала: Мароко разплака любимеца Белгия в исторически мач Виж още

Десетки хулигани възпламениха факли, чупиха витрини на магазини и замеряха коли с тухли в белгийската столица. От фрагменти в обществените мрежи се вижда, че вбесените последователи на " алените дяволи " палят коли.

Полицията се намеси, откакто един човек получи пострадвания по лицето, сподели говорителката на силите на реда в Брюксел Илзе Ван де Кере.

Кметът Филип Клозе прикани футболните почитатели да стоят надалеч от центъра на града и сподели, че управляващите вършат всичко допустимо, с цел да поддържат реда по улиците.

Some pictures from local media
— Faytuks News Δ (@Faytuks)

Дори придвижването на метрото и трамваите трябваше да бъде прекратено по разпореждане на полицията.

Победата на Мароко над Белгия на Световното състезание бе отпразнувана въодушевено от почитатели с марокански корени в доста белгийски градове.

Засега не е ясно какъв брой души са били арестувани по време на безредиците.

Moroccan fans continue vandalizing and attacking the police in Brussels after Morocco defeated Belgium 2-0 at the World Cup in Qatar.

— Visegrád 24 (@visegrad24)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР