Беларуският министър на външните работи Владимир Макей не изключи варианта

...
Беларуският министър на външните работи Владимир Макей не изключи варианта
Коментари Харесай

Владимир Макей: Възможно е София Сапега да бъде помилвана или предадена на Русия

Беларуският министър на външните работи Владимир Макей не изключи разновидността арестуваната дружно с журналиста Роман Протасевич негова другарка -  София Сапега - да бъде помилвана. Той сподели, че процесът против Сапега най-вероятно ще се състои в Беларус и след него е допустимо да се случат няколко неща - опрощение с решение на президента или предаването й на Русия, където да излежи наказването си, съобщи организация " Новости ". 

Руският президент Владимир Путин е повдигнал тематиката за задържането на дамата, която е съветска гражданка, на срещата с сътрудника си Александър Лукашенко по-рано тази седмица, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

В изявление за " Комерсант " Макей  сподели, че не може да предскаже по какъв начин ще се развие обстановката и прикани " да се изчака ".

Според информация на съветското министерство на вътрешните работи София Сапега е арестувана по съмнения за осъществени от нея закононарушения в интервала август - септември 2020 година по няколко члена от баларуския углавен кодекс.  До 10 дни би трябвало да й бъдат повдигнати обвинявания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР