Беларус планира да затвори части от границата си с Литва,

...
Беларус планира да затвори части от границата си с Литва,
Коментари Харесай

Беларус затваря границата с Литва, за да попречи на връщането на мигранти

Беларус възнамерява да затвори елементи от границата си с Литва, с цел да попречи на връщането на мигранти, които са минали в прилежащата страна, съобщи ДПА.

Решението беше оповестено, откакто Беларус наподобява разреши на мигранти, най-вече от разкъсвани от войни страни, да влязат в Литва, която е членка на Европейски Съюз. Смята се, че това беше отговор на глобите, наложени от блока против Минск.

" От през днешния ден на никого няма да се разрешава да прекосява границата от никоя страна, нито от юг, нито от запад ", съобщи президентът Александър Лукашенко.

Европейски Съюз упреква Беларус, че е разрешила преднамерено на мигранти да прекосят границата ѝ с Европейски Съюз, откакто Лукашенко заплаши намерено да разреши на бежанци от страни като Афганистан, Ирак и Сирия да влязат в блока, напомня ДПА. През последните седмици няколко стотици мигранти влязоха в Литва от Беларус.

Около 3500 души тази година бяха хванати, до момента в който пресичаха 68-километровата граница с Беларус. Повечето от тях подадоха молба за леговище. Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс изпрати спомагателен личен състав в Литва през последните седмици, в опит да попречи на незаконното прекосяване на границите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР