Байерн отчете оборот от 643.9 млн. евро за сезон 2020/2021

...
Байерн отчете оборот от 643.9 млн. евро за сезон 2020/2021
Коментари Харесай

Оборотът на "Байерн" е спаднал със 110 млн. евро заради пандемията

Байерн " регистрира оборот от 643.9 млн. евро за сезон 2020/2021 на общото заседание на акционерите. Това е с към 110 млн. евро спад спрямо последния сезон преди пандмията от COVID-19.

От клуба въпреки всичко регистрират облага от 1.9 млн. евро след налозите, а президентът Херберт Хайнер уточни, че " Байерн " е в много по-добро положение спрямо някои други футболни грандове в Европа.

" Футболът наподобява като игра без ограничавания, само че ние не играем тази игра. Играем по собственитe си правила и го вършим доста добре. Не изискуем нито цент, не сме следени от други, самостоятелни сме. Много клубове имат големи задължения. " Барселона " има дълг от 1.3 милиарда евро. " Ювентус " също разгласява отблъскващ баланс. Ние сме доста, доста надалеч от това ", съобщи Хайнер.

Президентът се опита да оправдае спонсорските връзки на клуба с Катар. Наскоро почитателите и приканиха " Байерн " да приключи връзките си с Катар поради нарушаването на човешките права в страната. На общото заседание Хайнер не влезе в елементи, само че беше освиркван от акционери, до момента в който приказва по тематиката.

" Критиките са разрешени, несъмнено. Критиките обаче би трябвало да са учредени на обстоятелства. Избор на думи, който е злобен и нерешителен, не пасва на тона на " Байерн ", съобщи Хайнер, а в отговор на освиркванията в залата сподели: Не желаете ли полемика по обстоятелствата? "

Изпълнителният шеф на клуба Оливер Кан още веднъж изрази безапелационната позиция против Суперлигата.
" Тази Суперлига вярно се разпадна за 48 часа, тъй като това щеше да е краят на футбола, какъвто го познаваме. Ние сме създали ясна тактика и избираме да сме настрана ", сподели Кан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР