“Байерн (Мюнхен) пречупи “Барселона с 2:0 като домакин в мач

...
“Байерн (Мюнхен) пречупи “Барселона с 2:0 като домакин в мач
Коментари Харесай

“Байерн” пак повали “Барселона” в Шампионската лига

“Байерн ” (Мюнхен) пречупи “Барселона ” с 2:0 като хазаин в мач от втория кръг в група “С ” на Шампионската лига. В началото на второто полувреме Люка Ернандес и Лерой Сане донесоха триумфа на баварците, които към този момент имат 6 точки.

Шампионът на Бундеслигата записа пета поредна победа над Барса в шампионата - двата отбора бяха в една група и през предишния сезон. Помни се и 8:2 в елиминационен дуел в Лисабон.

Роберт Левандовски се завърна на стадион „ Алианц Арена “, а каталунците изиграха доста мощно първо полувреме, в което имаха отлични благоприятни условия за гол. Две от тях пропусна поляка, като изключително първото бе от идеална позиция.

В 50-ата минута Ернандес откри резултата, откакто засече центриране на Кимих от корнер. Четири минути по-късно Сане приключи независим пробив с втори гол.

Малко по-късно Педри нацели гредата, а “Барселона ” записва първата си загуба през сезона.

В мач от същата група “Интер ” без проблеми се оправи с “Виктория ” (Пилзен) - 2:0 като посетител.

“Ливърпул ” стигна до трагичен триумф с 2:1 над Аякс на " Анфийлд " от група „ А “. Мохамед Мохамед Салах откри в 17-ата минута, само че Мохамед Кудус изравни единствено 10 минути по-късно. Развръзката пристигна едвам три минути преди края на срещата, когато Матип прати топката в мрежата на амстердамци след удар с глава.

“Байер ” (Леверкузен) завоюва с 2:0 против “Атлетико ” (Мадрид) от гр. " В ". Домакините стигнаха до триумфа с голове на Роберт Андрих в 84-ата и на Муса Диаби три по-късно. 

В същото време “Брюж ” разгроми “Порто ” с 4:0, освен това на ст. “Драгао ”. И откакто измъкна 1:0 от “Байер ” в първия кръг е водач в карето с 6 точки. Белгийският отличник вкара три пъти след почивката.

Вечерта предложи и други изнедади, да вземем за пример в Лисабон. Там “Спортинг ” надделя “Тотнъм ” с 2:0. Португалците нанесоха своя удар в самия край. Паулиньо откри в 90-ата минута, а Артур Гомес оформи крайния резултат със страховит пробив в добавеното време. Така и футболистите на Рубен Аморим са водачи в класирането с шест точки.

“Айнтрахт ” (Франкфурт) излезе с изказване във връзка демонстрацията на нацистки жестове от страна на почитатели при гостуването на “Олимпик ” (Марсилия), извоювано с 1:0.

„ Нашият клуб поддържа толерантността и заема ясна позиция против расизма, антисемитизма и дискриминирането. Клубът ясно се дистанцира от един случай преди мача. Привърженик демонстрира жест, който може да бъде разпознат като " нацистки привет ". Антисемитските хрумвания внезапно контрастират с недвусмислените и непоклатими полезности на клуба и неговите корени.

Досега неидентифицираното лице, забелязано във видеото, се свърза с представител на почитателите на Айнтрахт и изрично отхвърля изказванията за антисемитски планове. Нашият клуб ще изследва в детайли тази обстановка “, се споделя в известие на уеб страницата на клуба, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР