Байерн Мюнхен и Щутгарт разделиха по една точка в сблъсък,

...
Байерн Мюнхен и Щутгарт разделиха по една точка в сблъсък,
Коментари Харесай

Щутгарт измъкна точка от Байерн след късна дузпа

Байерн Мюнхен и Щутгарт разделиха по една точка в конфликт, приключил при резултат 2:2, от шестия кръг на Бундеслигата. Двубоят бе на " Алианц Арена ". Матиас Тел откри за Байерн в 36-та минута, а гостите изравниха посредством Крис Фюрих в 57-та минута. Джамал Мусиала даде преднина на домакините за повторно с гол в 60-та минута, а крайното 2:2 бе завършено в последните минута на мача след дузпа за Щутгарт, изпълнена от Серу Гираси.

Първите минути на мача минаха под контрола на Байерн Мюнхен, които владееха топката повече. Борна Соса от Щутгарт бе основна фигура за играта на гостите, защото в 14-та минута два пъти заплаши наказателното поле на Байерн Мюнхен. В 18-та минута точно домакините стигнаха до първото си голово състояние, откакто Йозуа Кимих стреля от свободен удар, а шута му мина на сантиметри от лявата греда.

Байерн Мюнхен съумя да поведе в 36-та минута, с гол на Матис Тел, който стреля от границата на наказателното поле, след пас от Алфонсо Дейвис. Вратарят на Щутгарт бе беззащитен. Докрая на полувремето нямаше обезателен отговор от гостите.

Втората част обаче потегли по-добре за гостите, защото в 52-та минута Серу Гираси се разписа и изравни резултата - само че това бе единствено за секунди. Съдията Кристиан Дингерт даде знак, че ВАР преглежда този гол, а присъдата на ВАР бе - нарушаване в офанзива. Голът беше анулиран.

Само пет минути по-късно Крис Фюрих обаче получи положително извеждащо подаване в наказателното поле, а по-късно изпрати топката във вратата на Байерн - 1:1.

Отговорът на баварците пристигна единствено 2 минути по-късно в 60-та минута, когато Джамал Мусиала насочи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на вратата и то от границата на наказателното поле - 2:1. Домакините бяха в напредък, и в 63-та минута Серж Гнабри имаше чиста голова опция пред себе си, откакто остана очи в очи с вратаря Флориан Мюлер, само че футболиста на Байерн не съумя да вкара.

Последните минути от дуела бяха осъществяване с доста драма, откакто в 90-та минута Серу Гираси бе повален в наказателното поле. Целият тим на Щутгарт се втура да стачкува, че е имало дузпа. А съдията и ВАР също решиха, че дузпа има. Именно Серу Гираси се нагърби с отговорността и бе прецизен от бялата точка - 2:2.

Remis gegen Stuttgart.
— FC Bayern München (@FCBayern)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР