Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Крис Пол ще бъде извън

...
Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Крис Пол ще бъде извън
Коментари Харесай

Крис Пол е претърпял операция на лявата ръка, аут е за три седмици

Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Крис Пол ще бъде отвън игра най-малко три седмици, защото в понеделник е претърпял интервенция на лявата ръка поради фрактура, оповестиха от клуба.

38-годишният Пол се контузи в третата част на мача против Детройт Пистънс предишния петък, приключил с триумф за " воините " със 113:109.

Операцията имаше за цел да възвърне втората метакарпална кост на лявата ръка, където беше счупването. След като интервенцията е предходна сполучливо, лекарите са му дали период за възобновяване от три седмици.

Заради отсъствието на 12-кратният участник в " Мача на звездите " упованията са по-сериозна роля в отбора на Стив Кър да получи новобранецът Брандън Подзиемски, който до момента има индикатори от 8.9 точки приблизително на мач, както и 7.2 асистенции в 32 изиграни срещи до момента.

За Крис Пол пък контузията на ръката не е нещо ново, като съгласно телевизия ESPN той е имал пет травми на лявата ръка и шест на дясната, които са го вадили от терена за избран интервал от време. Най-тежката от тях пристигна през сезон 2020/21, когато счупена костица на лявата китка попречи на гарда да помогне на тогавашния си отбор Финикс Сънс в борбата за купата в НБА, в която " слънцата " отстъпиха с 2-4 победи на Милуоки Бъкс.

Кариерата на Пол в НБА започва през сезон 2005/06, когато заигра за Ню Орлиънс. През всичките си 19 години в Лигата той е носил екипите на Пеликанс, Лос Анджелис Клипърс, Хюстън, Оклахома Сити, Финикс и в този момент на Голдън Стейт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР