Бащата на 14-годишната Ваня наел похитителитеОрганизаторът на отвличането Любчо Палевски-Палчо

...
Бащата на 14-годишната Ваня наел похитителитеОрганизаторът на отвличането Любчо Палевски-Палчо
Коментари Харесай

Издирват политик за убито дете в Скопие

Бащата на 14-годишната Ваня наел похитителите
Организаторът на отвличането Любчо Палевски-Палчо избягал в Белград, а оттова в България, твърди македонският вътрешен министър

Няма данни да е у нас, сподели Министерство на вътрешните работи

Издирват се двама жители на Северна Македония, като единият от тях се смята за уредник на отвличането и убийството на 14-годишно дете в Скопие. Има данни, че обвиненият Любчо Палевски-Палчо е съумял да избяга, придружаван от юрист, а оттова двамата са влезнали в България. Това заяви през вчерашния ден македонският вътрешен министър Оливер Спасовски, акцентирайки сами буквите на търсения Л. П. “Няма данни посоченото лице да се търси в България или да е оповестено за интернационално търсене. Към момента няма данни той да е на българска територия ”, споделиха от Министерство на вътрешните работи.

Девойката Ваня Гьорчевска е била отвлечена, когато из­ляз­ла, с цел да върви на учебно заведение към 7,20 ч на 27 ноември. Похитителите я нападнали от засада, до момента в който върви по улица в центъра Скопие. Момичето било натикано в багажника на автомобил “Ситроен ”, който липсващ с мръсна газ. Още същият ден майката Зорица Гьорчевска популяризира в обществените мрежи фотоси на Ваня и молба за помощ. Призивите ѝ бяха публикувани на британски за всички жители в Сърбия, Албания, Косово, България и Гърция.



Една от фотосите на 14-годишната Ваня, които майка и Зарица още на 27 ноември пусна във фейсбук.

Според македонските криминалисти поради бързите дейности на майката и локалната полиция, мъжете, които държали в плен Ваня, изпаднали в суматоха и решили да я убият, с цел да не бъдат разкрити. Вързаното дете било убито, а тялото му натъпкано в чувал и закопано в покрайнините на Скопие.

Трупът бил открит в неделя и са задържани трима от бандата, ръководена от търсения Палчо. Той е стротилен бизнесмен, притежател на уеб сайтове и водач на партия “Десна ”, чиито офиси в Скопие и Велес били претърсени.

Похитителите също били деятели в тази партия. Срещу тях ще бъде повдигнато обвиняване и за ликвидиране на 74-годишния Панче Жежовски от Велес, чийто мъртвец също е открит. Човекът дължал 500 евро на Палчо и е бил погубен на 24 ноември - три дни преди похищението на Ваня. Взели “Ситроена ” му, с който отвлекли момичето, а след това изгорили колата.

В неделя вечерта бил разпитан бащата на Ваня. Според признания на убийците той насочил Палчо към щерка си, като задачата била да бъде изнудена за откуп майката Зарица. Бащата дал и информация по кое време и къде момичето е единствено и може елементарно да бъде нападнато.

“Искам да знаете, че Любчо Палевски - Палчо, е един от директните отговорници за омразата към България в РСМ. В качеството му на политик и социална персона, години наред през националните медии в страната упражняваше език на омразата към всичко българско. Накрая се оказа палач на дете. Излишно е да се разяснява повече... ”, написа във фейсбук Виктор Стоянов, основател на Фондация “Македония ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР