Барселона триумфира с купата на Испания, след като победи Реал

...
Барселона триумфира с купата на Испания, след като победи Реал
Коментари Харесай

Барселона триумфира с Купата след бой над Реал Мадрид

Барселона победи с купата на Испания, откакто победи Реал Мадрид на финала с 64:59 точки. Каталунците завоюваха след запаметяваща се игра, голямо физическо разрастване от двата тима и тактическа борба, цялостна с промени и тактики.

Реал Мадрид за следващ път сподели своя именит спортен дух. „ Белите “ дадоха всичко от себе си, заставен да сменят сюжета. И обърнаха финала с главата надолу през цялото време със отбрана, която спря мощната офанзива на Барса. Отборът, който означи приблизително 105 точки, се разпадна при започване на финала пред интензивността и проекта на отбора на Пабло Ласо, олицетворен в отбраната на Тейлър, задушавайки всеки, появявайки се от всяка една страна.

Планът на Реал Мадрид включваше и Ябуселе да спре Калатес. Ясикевичус трябваше да търси решения. Барселона вкара единствено един панер от игра в първите си 17 офанзиви. На каталунците им лиши 10:15 минути, с цел да отбележат втория.

Абалде доминираше против Лапровитола физически, с цел да поведе офанзивата на „ белите “, които поведоха с 15:1 точки, а края на първата четвърт пристигна при 19:5.

С проблемите на Тома Юртел, офанзивата на Реал Мадрид затъна, само че отбраната към момента беше изключителна. Отборът успяваше да поддържа преднина от над 10 точки преди почивката, която пристигна при резултат 29:18. Барселона означи 52 точки против Манреса и 55 против Мурсия през първите две четвърти, само че във финала за купата стрелбата на „ блаугранас “ беше 6/21. Лапровитола и Миротич бяха надиграни.

Никола Миротич избухна в третата четвърт, когато означи 11 точки, а Барселона изоставаше в края на частта единствено с пет точки 41:46.

В началото на последната четвърт Барселона направи серия от 7:0, с цел да поведе с 48:46. Критичният миг за Реал Мадрид бе утеженен от четвъртия фал на Тома Юртел. Йокубайтис означи девет следващи точки, а Барселона поведе с 59:53.

Серхио Иуй съумя да изравни резултата 59:59, 45 секунди преди края. Последваха четири следващи точки на Миротич и пропуск на Габриел Дек от чиста пукотевица. По този метод Барселона победи с купата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР