Барселона пак дръпна с 6 точки на Реал Мадрид в

...
Барселона пак дръпна с 6 точки на Реал Мадрид в
Коментари Харесай

Барселона пак победи с 1:0 и остава на върха в Ла Лига

Барселона отново дръпна с 6 точки на Реал Мадрид в борбата за първото място в Ла Лига, откакто надделя Жирона с 1:0 като посетител в среща от 19-ия кръг. Педри вкара единствения гол в 61-вата минута.

В 15-ата минута вратарят Гасанига загуби топката в наказателното си поле, само че от последвалия шут на Дембеле не произлезе нищо рисково. Малко по-късно Дембеле усети болки в лявото бедро след спринт и изиска промяна, като при излизането си изглеждаше относително добре. На негово място се появи Педри. Играчите на Чави обаче мъчно проведоха рискови офанзиви и идващият им късмет отново пристигна след неточност на противника. В 29-ата левият бек Мигел Гутиерес не подаде тъкмо, след което Ансу Фати незабавно шутира, само че в навън.

И в идващите минути футболистите на Барселона продължиха да са неубедителни, като чак в 41-вата Педри стреля едва по земя. Малко по-късно Фати получи жълт картон за рисково влизане в тялото на вратаря на Жирона.

Тимът от " Камп Ноу " изпитваше компликации, само че в 61-вата най-сетне стигна до попадение. Вкара го Педри, който приключи бърза офанзива след нова неточност в отбраната на Жирона - този път на капитана Хуанпе.

Чак след 70-ата минута домакините съумяха да основат някакво напрежение пред вратата на скучаещия до този миг Марк-Андре тер Стеген. При едно центриране в наказателното поле се сътвори усещане, че Алба и Гарсия правят нарушавания, задържайки футболисти на Жирона. В 75-ата Жул Кунде се намеси след прострелно подаване към Валери Фернандес.

Барселона продължи да не може да наложи превъзходството си по безапелационен метод и за последните десетина минути Чави даже смени Фати с Балде, като по този начин отборът остана без нападател в центъра на офанзивата. После дори излезе и Рафиня за сметка на Кесие. Това сякаш улесни домакините, които небрежно сътвориха три положения. Иван Мартин пропиля " златен " късмет в 86-ата, когато от 3-4 метра не уцели вратата.

Напрежение пред Тер Стеген имаш до финалните секунди, откакто гостите към този момент играеха основно в отбрана. Германецът даже се намеси решаващо в последната офанзива на противника.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР