Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг

...
Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Първото Ел Класико за новия сезон чука на вратата

Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един против различен довечера в първото Ел Класико за новия баскетболен сезон. Вчера двата гранда на испанския баскетбол завоюваха срещите си от полуфиналите за Суперкупата на Испания и през днешния ден от 19:30 часа българско време ще излязат на паркета в зала " Сантиаго Мартин ", с цел да дефинират носителя на трофея за актуалната година.

¡Clásico en la Final de la!

-
Domingo 13
18:30 (17:30 insulares)

— Supercopa Endesa (@ACBCOM) Барса преодоля Баскония с крайното 72:68 в първия полуфинал и по този метод взе реванш за загубата си във финала на Лига Ендеса от предишния сезон. Голяма заслуга за успеха на каталунците имаше гардът Алекс Абринес. Испанският стрелец наниза 16 точки при 5/5 пукотевица в третата четвърт, с цел да даде преднина от 13 точки на отбора си в интервала. Баскония въпреки всичко сподели зъби и се надяваше на поврат в последния интервал, само че при резултат 71:68 за " лос кулес " Пиерия Хенри отнесе мощен чадър от Брандън Дейвис при 44 оставащи секунди от мача и по този начин успеха остана в ръцете на Барселона.

— Barça Basket (@FCBbasket) Абринес поведе Барса с 19 точки и 5 битки, Никола Миротич означи 13 и взе 6 битки, а Брандън Дейвис осъществя 10 точки. Официален дебют за отбора направи звездното ново попълнение Ник Калатес, който завърши с 4 точки и 8 асистенции за 27 минути. Алек Питърс и Лука Вилдоса нанизаха по 14 точки за Баскония, а Рокас Гедрайтис приключи с 12.

За разлика от драмата при Барса, вторият мач от вечерта не предложи особена конспирация. Действащият притежател на трофея Реал Мадрид се оправи с домакина Иберостар Тенерифе с 92:79 и продължи към финала без особени проблеми.

¡ESTAMOS en la FINAL! Los nuestros vencen al y mañana lucharán contra el por la.
¡Buen trabajo, EQUIPO! |
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) Руди Фернандес осъществя 18 точки за 19 минути игрово време, Габриел Дек и Антъни Рандълф прибавиха по 12 точки за триумфа, а Валтер Тавареш остави 10 точки и 6 битки на сметката си. Новите звезди на " белите " - Алберто Абалде и Карлос Алосен, направиха мощни дебюти, като и двамата приключиха с по 9 точки.

RESUMEN & MEJORES JUGADAS
79-92 |
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) За Тенерифе Марселиньо Уертас наниза 17 точки, а Бруно Фитипалдо вкара 15 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР