Барабанистът, композитор и вокал на легендарната италианска поп-рок група Pooh

...
Барабанистът, композитор и вокал на легендарната италианска поп-рок група Pooh
Коментари Харесай

COVID-19 отнесе барабаниста на Pooh - slava.bg

Барабанистът, композитор и вокал на именитата италианска поп-рок група Pooh ( "Пух ") Стефано Д`Орацио загуби борбата с ковид. 72-годишният фамозен музикант е бил приет в болница от седмица в болница „ Джемели “ в Рим с COVID-19, когато състоянето му се влошило.

Съпругата му оповестява: „ Стефано беше на път да оздравее от туморна патология, която лекуваше от година, работеше по свои креативен планове, когато се оказа с позитивен тест за ковид. Това компрометира изцяло здравословното му положение “.

Д`Орацио се причислява към Роби Факинети, Доди Баталя и Рикардо Фоли от Pooh през 1971 година По-късно Фоли напуща и на негово място идва Ред Канциан. ю

За 50-годишнината от театралната си активност през 2015 година музикантите от групата афишират, че се разделят, с цел да продължат кариерите си независимо, само че направиха огромно прощално турне и постоянно се събираха в цялостен състав на сцената по разнообразни мотиви.

По подигравка на ориста, последната ария на Стефано, писана дружно с сътрудника му Факинети, е „ Ще се преродя, ще се преродиш “, отдадена на Бергамо – най-засегнатия от пандемията град в Италия, и основана с задачата за набиране на средства в помощ на бедстващите там.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР