Бандитите от терористичната групировка Ислямска държава обявиха, че главатарят им

...
Бандитите от терористичната групировка Ислямска държава обявиха, че главатарят им
Коментари Харесай

Това ли е краят?! Главорезите от "Ислямска държава" обявиха, че главатарят им Абу Бакр ал Багдади е мъртъв

Бандитите от терористичната формация „ Ислямска страна ” оповестиха, че главатарят им Абу Бакр ал Багдади е мъртъв. Това оповестява във вторник телевизионният канал " Ас-Сумария ", базирайки се на източник от иракската провинция Нинава. По думите му, джихадистите са създали малко изказване, в което са съобщили за гибелта на водача си и са оповестили името на „ новия халиф”.

Това не е първото известие за кончината на ал Багдади. Подобна информация се появява от време на време в медиите. През юни стана ясно, че съветското военно министерство ревизира информация, съгласно която главорезът е умрял след съветски въздушен удар.

Преди дни пък се появи информация, че в една от крепостите на терористите в иракския град Мосул е открит документ, който индиректно удостоверява кончината на Абу Бакр ал Багдади.

Иракските сили за сигурност оповестяват, че след сполучлив взлом на едно от укритията на главорезите е открит документ, който може да служи като индиректно доказателство за гибелта на водача на „ Халифата”.

Документът съдържа апел към бандитите „ да проявят търпение” даже при положение на неговата крах.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР