Балтийските държави и Полша блокираха в четвъртък приемането на новия

...
Балтийските държави и Полша блокираха в четвъртък приемането на новия
Коментари Харесай

Внезапно: Полша и прибалтийските страни блокираха приемането на нов пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Балтийските страни и Полша блокираха в четвъртък приемането на новия пакет от наказания против Русия поради препоръчаните от някои страни изключения за износа на зърно и торове, сподели литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис пред кореспонденти, оповестява ТАСС.

„ Изключенията биха могли да основат благоприятни условия за заобикаляне на глобите, сподели той. „ Според нашата оценка плануваните изключения доста отслабват успеваемостта на деветия пакет. Това би трябвало да бъде в детайли разисквано “, сподели той. Ландсбергис се надява, че под натиска на Съвета на Европа водачите на Европейски Съюз ще трансформират мнението си.

Литовският президент Гитанас Науседа, който е в Брюксел, където се организира срещата на върха на Европейски Съюз, също сподели пред кореспонденти в четвъртък, че Вилнюс не е склонен с изключенията, планувани в деветия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия.

„ Продоволствената сигурност е значим фактор, само че не може да бъде основа за облекчение на глобите против някои съветски олигарси “, сподели той.

Литва смята за належащо да не прави изключения в режима на наказания, а да ги стяга. „ Санкциите би трябвало да бъдат затегнати, с цел да принудят Кремъл да промени позицията си “, сподели Науседа.

Ако Европейският съюз дефинитивно най-накрая блокират торовете в европейските пристанища, Русия ще може да се отдръпна от договорката за зърно, написа каналът Sputnik Near Abroad Telegram.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР