Балотажът в София преминава без нови изядени разписки към момента.

...
Балотажът в София преминава без нови изядени разписки към момента.
Коментари Харесай

Балотажът в София: Без нови изядени разписки, но с отказали машини

Балотажът в София минава без нови изядени разписки все още. Объркванията бяха свързани най-вече с местата за гласоподаване по непрекъснат и сегашен адрес. В 2 секции в 23-ти изборен регион имаха проблем с машините за гласоподаване и се наложи да преминат на обичайните хартиени бюлетини, оповестяват от Българска национална телевизия.

В най-известната изборна секция в България- 18-та, в 9-та Френска езикова гимназия, трансформирала се в легенда поради изядената квитанция от предходната неделя изборният ден протича по-вяло спрямо първия тур.

" Нямаме изядена бюлетина, няма я дамата, която изяде бюлетината, обикновено, умерено, единствено изборната интензивност е доста слаба. ", споделя Снежина Колева - ръководител на 18 СИК.

Жена, очевидец на екшън сцената от първия тур на изборите пристигна през днешния ден да гласоподава и хвърли нова светлина върху куриозната преживелица.

" Ние бяхме идващите след нея за гласоподаване. Жената изпадна в някаква нервност, хвърли си картата, подлуди цялата комисия и избяга през вратата ". Крещеше желая да гласоподавам наново на комисията, което не е редно.

Различна светлина върху облика на дамата, станала знак на изборите " 2 в 1 " дава роман на нейна близка в обществените мрежи. Тя споделя в Туитър, че дамата е някогашна преподавателка и имала проблеми със зрението.

Имаме един жест, който е тържествен, който е показателен. " Един подобен жест на една сякаш комична, жалка и оскъдна женица, я трансформира в един огромен подстрекател на системата, изяснява Стела Богомилова, психолингвист.

И до момента в който една изядена хартиена квитанция от човек занимаваше гласуващите в 18 секция, то в 2 секции в 23 РИК битката сред индивида и машината приключи в интерес на хартиените бюлетини, тъй като принтерът отказал да пуска хартия.

В 9:30 тази заран ни спря машината, като и се скапе принтера. Отказа да принтира разписките, при което звъннахме в районната изборна комисия и прекратихме гласуването с машина и преминахме на хартиени бюлетини, споделя Цветелина Ишева - секретар на СИК.

Дали с хартия или с машина, всички гласуващи тази неделя дефинираха вота като доста по-лесен.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР