Българското правителство трябва да бъде твърдо в отстояване на правата

...
Българското правителство трябва да бъде твърдо в отстояване на правата
Коментари Харесай

След Brexit за българите може да има много неприятни изненади

Българското държавно управление би трябвало да бъде твърдо в отстояване на правата на българските жители във Англия след Brexit .
Това стана ясно от думите на евродепутата Светослав Малинов, който дружно с Мария Спирова, българка която живее и работи във Англия, и дипломата Стефан Тафров оповестиха свое отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, съобщи кореспондент на .
В рамките на самодейността " Български манифест за Европа " те приканват правата на българските жители във Англия да станат безспорен и най-съществен приоритет на България по време на договарянията за Brexit . Те са обезпокоени, че макар всички уверения от английска страна, окончателното съглашение сред Европейски Съюз и Англия може да крие неприятни изненади за българите, които желаят за останат в Обединеното кралство, без непотребни бюрократични пречки и ненужни разходи.
Подписалите писмото оферират националната българска позиция да е обвързвана със опазване на директната пълномощия на Европейския съд по повод европейските жители във Англия в продължение на 15 години след Brexit . " Обръщаме внимание, че в това отношение в този момент постигнатите договорености съставляват съществено оттегляне от позицията на Европейския парламент ", означават основателите на отвореното писмо.
По думите им постигнатото досега съглашение за правата на европейците във Англия планува основаването на " самостоятелна институция " - разказана пред Европейския парламент като " омбудсман ", която да се грижи за използване на споразумените права на европейските жители, уреждането на техния " установен статут " след Brexit. Според до момента известните общи положения този омбудсман също по този начин ще поема тъжби и недоволства от европейски жители.
" Призоваваме българското държавно управление да следи от близко договарянията по структурата на тази институция и да изисква ясни гаранции, че тя ще бъде напълно самостоятелна от английското Министерство на вътрешните работи (Хоум офис - бел. ред.), чиято тревожна твърда процедура тази година бележи исторически растеж в депортациите на жители от Европейския съюз. Това ще бъде от основно значение за успеваемостта на тази институция и вероятността български и други европейски жители във Англия да й се доверят и да се възползват от нея ", написа в писмото.
Според основателите българската страна би трябвало да упорства за олекотяване на процедурата по приемане на " установен статут " във Англия . Кралството към този момент направи окуражителни действия в тази посока, само че към момента се разминава с условието на Европейския парламент процедурата да е безвъзмездна . В момента се чака тя да коства 72 лири , което е немалка сума за доста българи във Англия , а съгласно Екологичен потенциал съставлява и неприемлива преграда пред придобиването на права, които страната би трябвало да подсигурява .
" Българското държавно управление би трябвало да е изключително загрижено за бъдещето на забележителната група български жители, които с години се трудят или са се трудили краткотрайно в сивата стопанска система на Кралството и заради това актуалният план за регистрация няма да ги покрива, защото за мнозина от тях няма да има пет поредни години данни в Кралската данъчна работа или в Министерството на труда. Много от тези наши съграждани живеят в сложни условия на преднамерена употреба от страна на работодателите си, които се възползват от тяхното недобро притежаване на езика, от непознаването на права или от финансовата им взаимозависимост . Същевременно тези наши съграждани способстват всекидневно за английската стопанска система, поддържайки с тежък труд основни браншове като земеделския, транспортния, хотелиерския и строителния . Настояваме също желанието на едно семейство български жители за оставане във Англия да може да бъде заявено с един документ и да е гратис.
Същият проблем ще срещнат и пенсионери и фамилни или интимни сътрудници, които живеят вън Англия на издръжката на другия сътрудник ", предизвестяват основателите от " Български манифест за Европа ".
Не на последно място, защото това е напълно във властта на българското Народно заседание, призоваваме болшинството от в този момент да възнамерява нужните промени в Изборния кодекс, които да подсигуряват неизменен достъп до изборни права на българските жители във Англия . Напомняме, че при в този момент настоящото законодателство (чл. 14, ал.5 (Доп. – Дъждовни води, бр. 85 от 2016 година, в действие от 28.10.2016 г.), общият брой на изборните секции, които се образуват в една страна, която не е членка на Европейския съюз, не може да надвишава 35 .
С оглед на непрекъснато увеличаващия се растеж на изборна интензивност от Англия, където броят на дейните изборни секции всекидневно надалеч надвишава 35 при осъществяване на български парламентарни избори, незабавно се постанова изменение на Изборния кодекс, което да отрази бъдещото излизане на Англия от Европейски Съюз, премахвайки ограничаването в броя на разкриваните секции . В противоположен случай ще се окаже, че въпреки Англия в последна сметка да прави нужните действия да резервира правата на европейците ненакърнени, България ще е тази, която в действителност лишава права на своите жители там ", приключва отвореното писмо до премиера Бойко Борисов.
напомня, че в края на предходната седмица (15 декември) държавните и държавни водачи на Европейския съюз утвърдиха старта на идната фаза от договарянията за излизането на Англия Европейски съюз. Те могат да продължат единствено до момента в който всички задължения, поети по време на първата фаза, бъдат напълно зачетени и предадени във допустимо най-кратък период.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Фандъкова: За чистотата на въздуха ще приказваме по време на Председателството Фандъкова: За чистотата на въздуха ще приказваме по време на Председателството  Борислав Сарафов встъпи в служба като шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов встъпи в служба като шеф на Национална следствена работа  Цачева за антикорупционния закон: Парламентът неодобрява плана на държавното управление Цачева за антикорупционния закон: Парламентът неодобрява плана на държавното управление  Показват ремонтирания за председателството НДК Показват ремонтирания за председателството НДК  При избори през днешния ден Движение за права и свободи се връща третото място, а При избори през днешния ден Движение за права и свободи се връща третото място, а " Воля " остава отвън Народно събрание Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Турция се ядоса поради апела на Австри...
Турция разкритикува апела на новото австрийско държавно управление договарянията за присъединението на Анкара към Европейски Съюз да бъдат прекъснати. Спо...
Гръцкият синод гневен от решението българск... АПИ: Над 500 снегорина работят, пътищата с... Курбан в Хитрино, хората няма да получат д... Седмичен хороскоп за 18-24 декември НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 18 декември
Овен През този ден съкратете до най-малко безплодното другарство. Внимавайте при изпращането на известия. Проверявайте добре адреса на по...
В Гърция е задържана група турци, готвели... Радев, Манолова и Фандъкова са най-одобряв... Прогноза за времето - 18 декември (понедел... Opel Grandland X: Отгоре Opel, изпод Peug... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Хитлер утвърждава проектите за " Операция Б...
" Операция Барбароса " е кодово име, определено от немското висшо командване за нападението над Съветския съюз през 1941 година През ноември...
Радев оприличи депутатите на " маймуни "! Путин благодари на Тръмп за помощта на Централно разузнавателно управление на САЩ... След формален референдум: В Генерал Тошев... Кметове желаят да могат да глобяват за прев...  www.expert.bg  5 квартала в София ще стачкуват против мръсния въздух 5 квартала в София ще стачкуват против...  Простреляха чиновник на Национална агенция за приходите в София Простреляха чиновник на Национална агенция за приходите в София  Голям мраз ни чака тази седмица - ето в кои дни Голям мраз ни чака тази седмица - ето в...  Предложение: Кметовете да могат да глобяват за превишена скорост Предложение: Кметовете да могат да глобя...  www.iwoman.bg  Седмичен хороскоп за 18-24 декември Седмичен хороскоп за 18-24 декември  За тези 5 зодии 2018-та ще бъде супер късметлийска За тези 5 зодии 2018-та ще бъде супер къ...  4 Magic победиха в X Factor 4 Magic победиха в X Factor  5 коледни подаръка за деца, които не са играчки 5 коледни подаръка за деца, които не са...  http://www.sportlive.bg  Григор Димитров е Спортист №1 на Балканите за 2017-а Григор Димитров е Спортист №1 на Балкани...  Хенрих Мхитарян се разбра с новия си тим Хенрих Мхитарян се разбра с новия си отб...  Ето кой Ето кой " краде " точки от Лудогорец, ЦСКА...  Гофен надделя Де Бройне за наградата Гофен надделя Де Бройне за наградата " Спортист... Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Нови Най-четени Най-коментирани След Brexit за българите може да има доста неприятни изненади... 50 0 39 погрешни ТЕЛК решения са открити през тази година... 72 0 Фандъкова: За чистотата на въздуха ще приказваме по време на Председателс... 79 0 София образува 40% от Брутният вътрешен продукт на страната... 108 1 БГ Роналдо: Писна ми от женчовци, влизам в ММА... 121 0 Дневен хороскоп за 18 декември 5641 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР