Българското общество, което е активно политически, очаква с голям интерес

...
Българското общество, което е активно политически, очаква с голям интерес
Коментари Харесай

Как президентът Радев ще излезе днес от разговорите с Бретон и Йоханис?

Българското общество, което е интензивно политически, чака с огромен интерес диалозите, които ще се проведат на държавно равнище с европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон и румънския президент Клаус Йоханис, които през днешния ден са на посещаване в България.

Тиери Бретон ще беседва с министъра на защитата Димитър Стоянов и заместник-министъра на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова. Той ще посети и град Сопот, където ще има срещи с представители на българската отбранителна промишленост. Държавният глава на Румъния Клаус Йоханис ще се срещне с президента Румен Радев с който ще дадат взаимна конференция.

Посещенията и на Тиери Бретон и Клаус Йоханис за знакови, тъй като алармират за безпокойствие измежду съдружниците ни от Европейски Съюз и НАТО, по отношение на посоката на ориентировка на страната ни.

Впечатление прави политиката на президента Радев, който на европейски и международни конгреси демонстрира очевидна поддръжка към Европейски Съюз и НАТО. Но вътре в страната, е извънредно колеблив и по-скоро демонстрира благосклонност към Русия. Още повече, че с дейностите си в последно време, назначеното от него служебно държавно управление показва угриженост и по скоро благосклонност към Русия.

Дали президента Радев и неговото държавно управление ще покажат европейска взаимност или ще потънат в сивата евразийска зона на говорене, в която не е ясно кого и какво тъкмо поддържаме, ще разберем след края на днешния ден.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР