Българският №1 Григор Димитров ще се завърне на корта утре

...
Българският №1 Григор Димитров ще се завърне на корта утре
Коментари Харесай

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение цялото американско лято

Българският №1 Григор Димитров ще се завърне на корта на следващия ден вечер в мач от шампионата в американската столица Вашингтон. Той получи специфична покана и ще започва непосредствено от втория кръг. Хасковлията е от атрактивните тенисисти. Той даде просторно изявление за формалния уебсайт на АТП, което предлагаме на вашето внимание.

 Без игра Григор Димитров изпадна от Топ 10
Без игра Григор Димитров изпадна от Топ 10

Българинът възобновява мачовете си във Вашингтон

" Хубаво е да бъдеш назад на корта, да се настроиш за съревнование. Очаквах го с неспокойствие още няколко дни, откакто завърши Уимбълдън. Предстоят доста вълнуващи седмици, чакам с неспокойствие цялото американско лято. Надявам се да нямам проблеми с травми и да играя добър тенис ".

" Починах си малко, отидох на море за три или четири дни и се върнах вкъщи, за свърша някои неща там. Мисля, че беше добър миг за това - да освободиш за малко съзнанието си от тениса, това е потребно за един състезател. След това се завърнах във фитнеса, а след това и на корта, за навлезеш във форма в подобаващия миг, който е в този момент - при започване на серията шампионати на твърди кортове ", отговори хасковлията на въпрос с какво се е занимавал след Уимбълдън 2017.

" Честно казано, няма нищо характерно, изключително в средата на сезона. Важно е да задържиш момента и да се фокусираш върху нещата, които ти се получават в последните месеци. Нямаш толкоз доста време да се подготвяш, в случай че се замислиш - имаш единствено две седмици и не можеш да прекаляваш и да рискуваш да се претовариш. В същото време, би трябвало да се увериш, че си подготвен да се изправиш против всеки. Освен това ще бъде топло, ще има тежки условия, тъй че всички би трябвало да сме подготвени ".

" Очаквам доста от себе си. Мисля, че съм в добра форма, играя добър тенис, върнах се в Топ 10, позитивните неща са доста. Искам да задържа този миг и да надградя върху него. Следващата стъпка, уповавам се, е на корта ".

" Искам да се представям по-добре на всеки идващ шампионат. Когато си достигнал до четвъртфинал на един шампионат, искаш да подобриш това при идната опция, да направиш крачка по-нагоре. Когато си бил на край, искаш идващия път да спечелиш шампионата. В същото време знам какъв брой мъчно ще бъде, тъй като всички играчи се целят в това. Много играчи играят ужасно, следва да се изиграе доста тенис и нищо няма да бъде елементарно, всеки има своя път, тъй че аз мога само да се концентрирам върху своя ", приключи Григор Димитров.

 Снимка 295484
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР