Българският премиер Кирил Петков отправи своите новогодишни пожелания по време

...
Българският премиер Кирил Петков отправи своите новогодишни пожелания по време
Коментари Харесай

Премиерът честити Новата година на партия шах с послание да запазим талантите в България

Българският министър председател Кирил Петков насочи своите новогодишни пожелания по време на партия шах с 10-годишния шахматист Данаил Попзафиров.

Хора като Данаил ни дават вяра, че Българи може да бъде доста по-успешна ", сподели Петков на видео, оповестено в профила му в обществената мрежа от " Продължаваме промяната ".

" Нека дружно да работим за по-добра България! Честита Нова 2022 година! ", поздрави министър-председателят и означи, че един от целите на новия кабинет ще е точно запазването на младите гении в България, които да могат да се развиват тук и да носят триумфи на родината си.

" Много се гордея, че България има тъкмо такива гении като него и през 2022 година една от задачите ни е да запазим и да растем с този вид гении дружно - да запазим тези хора, да не отиват на открито, да се развиват, да порастват, да имат обучение и да популяризират България с успехите си ", показва министър председателят.

" Новата година е знак на новата вяра. За по-добро и по-здраво бъдеще на страната ни. Министър-председателят реши да я посрещне алегорично. В компанията на едно от многото надарени деца на България. 10-годишният Дани, който е в международния шахматен хайлайф, изигра партия с премиера. А до момента в който играеха, стана ясно, че сред шаха, политиката и държавното ръководство има доста общо. И то е умеенето да си пълководец ", написаха под видеото с Петков от политическата групировка " Продължаваме промяната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР