Българският представител в комитета на ООН по правата на детето

...
Българският представител в комитета на ООН по правата на детето
Коментари Харесай

Само във Фрог: Представителят ни в ООН по правата на дето е дискриминирала деца с увреждания, реши КЗД

Българският представител в комитета на Организация на обединените нации по правата на детето доктор Велина Тодорова е „ направила дискриминация ” във връзка с децата с увреждания. Това написа в свое решение от 3 май 2018 година Комисията за отбрана от дискриминация. За в този момент от държавното управление, излъчило Тодорова в Организация на обединените нации, се въздържат от коментар.
От решението излиза наяве, че 7 родители на деца с проблеми са алармирали комисията за съответна имитация, изречена от Тодорова по време на техен митинг през 2016 година Тогава ООН-представителката ни споделила: Вие сте контингент на Агенцията за обществено подкрепяне, нямате място в Държавната организация за протекция на детето”. В документа се показва, че нейни са и думите: Щом не ви харесва проектозакона, намерете си друга държава”.

От инспекцията излиза наяве, че кандидатурата на Велина Тодорава за Организация на обединените нации е направена от правосъдното министерство и това на външните работи. Официално е показана през 2016 година. В жалбата си до комисията по дискриминация, засегнатите родители означават, че на Тодорова и „ липсват познания и честен потенциал във връзка с бъдещата отбрана на децата с увреждания”.

Членовете на комисията са безапелационни, че употребяваната дума „ контингент” е сама по себе си дискриминационна. Нещо повече, изказванието, че децата „ нямат място в ДАЗД” е погрешно. От КЗД споделят, че Велина Тодорова фактически е „ направила дискриминация”. Съветват я да се въздържа от сходни изявления.
Припомняме ви, че във връзка митинга на майките, министър председателят Бойко Борисов сподели репликата: „ Да ми се махат от главата”. Президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов ненадейно за всички изригна неотдавна: И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”.

Решение на КЗД
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР